Search
Close this search box.

ΛΑΡΝΑΚΑ 2030: Ανοιχτό κάλεσμα για το Φεστιβάλ «Μαντομαχαλart» στη Λάρνακα

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την υποψηφιότητα της Λάρνακας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030. Σκοπός του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Οκτωβρίου, είναι να αναδείξει την ιστορική συνοικία του Αγίου Ιωάννη και τις κρυμμένες ομορφιές του μέσα από τη συνεχή παρουσία των κατοίκων και επισκεπτών του.

Στο εν λόγω Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν εκθέσεις με έργα τέχνης, γκράφιτι, μουσική βραδιά, θέατρο, οργανωμένη περιδιάβαση στη γειτονιά κ.α. Στο πλαίσιο της ανάδειξης της γειτονιάς, θα  διοργανωθεί έκθεση με παλιές φωτογραφίες των κάτοικων της περιοχής.

Έτσι λοιπόν, ο Αντώνης Τζιαρρίδης απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να παραχωρήσει φωτογραφίες που να αποτυπώνουν διάφορες σημαντικές στιγμές από τη ζωή του ή απλές καθημερινές στιγμές συνύπαρξης, όπως συλλογικές δραστηριότητες, γάμους, πάρτι, εργασίες αλλά και πορτρέτα των ανθρώπων του Αγίου Ιωάννη. Οι πρωτότυπες φωτογραφίες θα τύχουν του απαραίτητου σεβασμού και θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους αμέσως μετά το πέρας του Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των φωτογραφιών που θα μαζευτούν, θα γίνει επιλογή βάσει της θεματικής τους αλλά και των δυνατοτήτων φιλοξενίας στην έκθεσης. Όσοι ενδιαφέρονται να δανείσουν φωτογραφίες για τον σκοπό αυτό, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αντώνη Τζιαρρίδη στο τηλ. 99757708.

Επιπλέον, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν κάποια βίντεο με «Ιστορίες Ανθρώπων», ιστορίες από καθημερινούς ανθρώπους που έχουν κάτι να διηγηθούν για τη γειτονιά και τη ζωή τους, τις καθημερινές ιστορίες ή απλά γεγονότα του παρόντος ή του παρελθόντος.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μέσα από ένα μικρό βίντεο με τις δικές τους ιστορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε και πάλι μαζί με τον Ακ. Τζιαρρίδη μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 ούτως ώστε να μπορέσει να οργανωθεί η κινηματογράφηση η οποία μπορεί να γίνει στο χώρο τους ή στο Εργαστήριο Τέχνης Spyra Art Studio (Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου ΙΙ Αρ. 14, 6050 Λάρνακα – παλιό μπακάλικο του Θεωρή). Συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 και ο Δήμος Λάρνακας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!