Search
Close this search box.

ΠΟΓΟ: «Στο Προεδρικό μάλλον δεν είναι ενήμεροι για τους δείκτες ισότητας των φύλων που κατατάσσουν τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις»


Στο Προεδρικό μάλλον δεν είναι ενήμεροι για τους δείκτες ισότητας των φύλων που κατατάσσουν τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις. Δεν μπορούν ούτε να υποψιαστούν τα μηνύματα που στέλνουν με την ένταξη γυναικείων δυνάμεων στο στρατό, σε μια περίοδο μαλιστα που κατά τα άλλα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει έτοιμος για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

Αν έχουν υπολογίσει αυτές τις δύο παραμέτρους, τότε μόνο ακατανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εθελοντική κατάταξη των γυναικών στο στρατό.

Αν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θέλει να προωθήσει τα ζητήματα της ισότητας των φύλων, μάλλον έχει ξεκινήσει από λάθος σημείο. Εισηγούμαστε να ασχοληθεί με το χάσμα αμοιβών και συντάξεων, με την έμφυλη βία που καταγράφει χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο, με την απλήρωτη εργασία, με τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να επιτελέσουν οι γυναίκες, με τις παροχές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, με τη γυναικεία φτώχεια που ολοένα κι αυξάνεται!

Αναρωτιόμαστε! Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη θεωρεί ότι οι γυναίκες της Κύπρου μπορούν να ανταποκριθούν και σε άλλους ρόλους από αυτούς που ήδη τους ανάθεσε η κοινωνία; Αλήθεια βρίσκεται σε θέση να δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές και διαδικασίες που να μπορούν να δεχτούν τις γυναίκες στο στρατό χωρίς να παρατηρουνται φαινόμενα διακρίσεων, βίας κα.; Με ποιους έχει διαβουλευτεί για να καταλήξει σε αυτή την εισήγηση, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται στο προεκλογικό του πρόγραμμα; Με την Επίτροπο Ισότητας; Με τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας;

Οι γυναίκες της Κύπρου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για απελευθέρωση και ειρηνη. Δεν μπορούν όμως να αποτελέσουν αντικείμενο για περαιτέρω στρατιωτικοποιηση στις αντιλήψεις της κοινωνίας και σίγουρα δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη από αυτά που ήδη σηκώνουν.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!