Search
Close this search box.

Μετακινούν τους ασυνόδευτους ανήλικους μετά την καταγγελία για απόπειρα βιασμού φροντίστριας

Διευκρινίσεις σε σχέση με τη φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην επαρχία Λάρνακας και την καταγγελία περί απόπειρας βιασμού φροντίστριας δίνουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η μετακίνηση των ανηλίκων σε άλλους χώρους είχε ήδη προγραμματιστεί και υλοποιείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται πως πρόσωπο το οποίο διαμένει στη Στέγη Ηλικιωμένων Άγιος Γεώργιος στη Λάρνακα, προέβη σε καταγγελίες στο ΡΙΚ, οι οποίες εγείρουν σοβαρότατα ερωτήματα για τη διαχείριση που έγινε από πλευράς του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς φαίνεται να δημιουργήθηκαν συνθήκες κινδύνου και ανασφάλειας για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι ευάλωτα πρόσωπα, από την απόφασή του.

Αν και προφανώς η μετακίνηση των ασυνόδευτων ανήλικων σε ένα χώρο που προορίζεται για ηλικιωμένους ήταν από την αρχή προσωρινής φύσεως, από τις καταγγελίες προκύπτει ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα, που να διασφαλίζουν ότι η συμβίωση ανομοιογενών ομάδων κάτω από την ίδια στέγη θα ήταν ομαλή, εξού και έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλοδαπός, συριακής καταγωγής, που διαμένει στη στέγη, έσπασε τζαμαρία και έβρισε χυδαία μια κοπέλα. Ταυτόχρονα ο ίδιος κατήγγειλε πως τα βράδια δεν μπορούν να κοιμηθούν, επειδή κάνουν φασαρία, βάζοντας δυνατή μουσική και χτυπούν τους τοίχους.

Η πλέον σοβαρή καταγγελία στην οποία προέβη, όμως, αφορά απόπειρα βιασμού μέλους του προσωπικού. «Από την ημέρα που έφεραν τους Σύριους εδώ, καθημερινά δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Κλέβουν, κρατούν μαχαίρια πάνω τους και απειλούν τις κοπέλες. Συγκεκριμένα χθες, μια κοπέλα την έβαλε πίσω από το πλυντήριο και προσπάθησε να τη βιάσει υπό την απειλή μαχαιριού», ανέφερε.

Πηγή: https://reporter.com.cy/article/2024/9/11/795216/metakinoun-tous-asunodeutous-anelikous-meta-ten-kataggelia-gia-apopeira-biasmou-phrontistrias/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!