Search
Close this search box.

Δημήτρης Δημητρίου Πρόεδρος Συνδέσμου Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας για την Ανάπλαση στο Αστικό Κέντρο της πόλης : «Ως Σύνδεσμος Καταστηματαρχών πιστεύουμε πως τα έργα θα βοηθήσουν την κίνηση και την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας και ελπίζουμε ότι με την ανάκαμψη, τα προβλήματα θα ανήκουν στο παρελθόν»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Θετικές εντυπώσεις φαίνεται ότι έχει αφήσει η μελέτη για το έργο «Ανάπλαση Οδών και Πλατειών στο Αστικό Κέντρο της Λάρνακας» που παρουσιάστηκε σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας. Μετά και την υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου, ο Δήμος Λάρνακας βάζει τα θεμέλια για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να εμφυσήσει πνοή στο κέντρο της πόλης μας.

Μιλώντας στο Skala Times, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Ιστορικού
Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, κ. Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε πως «από τα προοπτικά,
φαίνεται ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου τις πόλης μας αλλά και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν». Εκφράζοντας την ικανοποίηση του, ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε πως «το Ιστορικό Εμπορικό μας Κέντρο είναι πλέον γερασμένο. Θεωρώ πως τα έργα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του γιατί όντως χρειάζεται μια αλλαγή. Ως Σύνδεσμος Καταστηματαρχών πιστεύουμε πως τα έργα θα βοηθήσουν την κίνηση και την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας και ελπίζουμε ότι με την ανάκαμψη, τα προβλήματα θα ανήκουν στο παρελθόν».

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τις ανησυχίες των καταστηματαρχών, τονίζοντας πως
«θέλουμε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα όσο αφορά στον Εργολάβο και είναι σημαντικό το ότι μας έχουν υποσχεθεί πως θα υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα και στα διαμερίσματα γιατί πρόκειται για οικιστική περιοχή. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι πως πρέπει να εξευρεθούν νέοι χώροι στάθμευσης».

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, η κατασκευή του εν λόγω έργου αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Οκτώβριο και θα διαρκέσει 24 μήνες. Μεταξύ άλλων, το έργο στοχεύει στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, κατάργηση παρόδιων χώρων στάθμευσης, αναβάθμιση συστήματος όμβριων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση δικτύων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, τοποθέτηση πλακών και κυβόλιθων από μάρμαρα και γρανίτες, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σημείων ηλεκτρονικής ενημέρωσης των χρηστών, αναβάθμιση του φωτισμού σε συνδυασμό με τοποθέτηση σκιάδων σε ορισμένα τμήματα του έργου, οδική σήμανση καθώς επίσης και στη διαρρύθμιση της τροχαίας κίνησης.
Πρόκειται για ένα έργο που θα μετατρέψει το αστικό κέντρο από χώρο που υποστηρίζει κυρίως τα μηχανοκίνητα οχήματα, σε χώρο που προωθεί την εναλλακτική κίνηση πεζών, ποδηλάτων και ΑμεΑ, δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας, καθιστώντας το πλήρως προσβάσιμο και ασφαλές σε όλους. Θα προωθήσει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον πυρήνα του Δήμου.

Επιπρόσθετα, το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση του πράσινου στο κέντρο της πόλης, στην ποιοτική αναβάθμιση του χώρου, στην προβολή και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής, ιστορικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής.

Με βάση τα όσα δήλωσε στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Αντρέας Βύρας, «Το έργο αυτό αναμένεται να συμπληρώσει τα ήδη υλοποιημένα έργα στο κέντρο της πόλης και θα προσελκύσει νέες επιχειρήσεις οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στο κέντρο της πόλης αλλά και για να αυξήσει την επισκεψιμότητα του κοινού αφού πλέον το κέντρο της Λάρνακας θα εκμοντερνιστεί και θα αποτελεί πυρήνα έλξης για ντόπιους και τουρίστες».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!