Search
Close this search box.

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Δυο επιθεωρητές θα ερευνήσουν Σιζόπουλο για τον Ιρακινό επενδυτή

Δυο ερευνώντες επιθεωρητές διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για να εξετάσουν την καταγγελία που είχε υποβάλει ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, η οποία στρεφόταν κατά του προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου και αφορούσε ισχυρισμούς για χρυσό διαβατήριο.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι η Αρχή αποφάσισε σήμερα τον διορισμό των δύο προσώπων που θα προβούν στην έρευνα. Πρόκειται για τον πρώην δικαστικό Σωτήρη Λιασίδη και ένα δικηγόρο. Και οι δύο θα κληθούν εντός της εβδομάδας να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα ώστε ν’ αρχίσει η διερεύνηση της καταγγελίας.

Η επιστολή – καταγγελία του κ. Βαρνάβα προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς είχε σταλεί στις 28/3/2023. Η Αρχή αφού προέβη σε προκαταρκτική διερεύνησή της αποφάσισε να προχωρήσει με τον διορισμό λειτουργών επιθεώρησης, όπως ονομάζονται βάσει του νόμου, τα άτομα που διενεργούν έρευνες εξ ονόματος της.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το philenews και στις 11 περασμένου Ιουλίου, με βάση γραπτή δήλωση που είχε κάνει τον Μάρτιο του περασμένου έτους ο Γιώργος Βαρνάβα, η καταγγελία του στην Αρχή έχει δυο πτυχές: «{…}Η πρώτη καταγγελία έχει σχέση με κατ’ ισχυρισμό ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η δεύτερη σε σχέση με έκδοση χρυσού διαβατηρίου στον φερόμενο Ιρακινό επενδυτή στην εταιρεία TAXAN PROPERTIES LTD και ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του επενδυτικού σχεδίου.

Η υπόθεση αφορούσε γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά την περίοδο 2017- 2019. Στην πιο πάνω εταιρεία ο κ. Σιζόπουλος συμμετείχε με 25% μέσω της εταιρείας ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ, της οποίας μέχρι το 2012 κατείχε το 100% των μετοχών και τις οποίες μετέφερε στα ονόματα των θυγατέρων του, παραμένοντας όμως διευθυντής της εν λόγω εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μ. Σιζόπουλος υπέγραφε όλες τις συμφωνίες, εφόσον ήταν ο κατά νόμο υπεύθυνος{…}».

Όπως είχε γνωστοποιηθεί, η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στις αρχές του 2021 και αφορούσε απόφαση χρηματοπιστωτικού οργανισμού να διαγράψει περί το 2017 οφειλή ύψους €956.000 από την TAXAN PROPERTIES DEVELOPERS LIMITED, εταιρεία που φερόταν να ήταν συμφερόντων του προέδρου της ΕΔΕΚ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σιζόπουλος είχε απορρίψει όλους τους εναντίον του ισχυρισμούς.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!