Search
Close this search box.

Άστεγος στο κέντρο της Λάρνακας με τις αρχές να κλείνουν προκλητικά τα μάτια


Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Για ακόμη μια φορά το κράτος αποδεικνύεται ανίκανο να προσφέρει τα στοιχειώδη αγαθά στους πολίτες αυτής της χώρας.

Ο κύριος Βαλεντίν, από την Βουλγαρία, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Άστεγος εδώ και καιρό, κοιμάται σε ένα παγκάκι στο γνωστό πάρκο δίπλα από το Κεντρικό Ταχυδρομείο της Λάρνακας, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού.



Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Λάρνακας, ΔΗΚΟ, κ. Ορφανίδης, σε τηλεοπτική κάμερα και στο SkalaTimes: “Κακίζουμε αυτές τις καταστάσεις γιατί η πολιτεία και οι υπηρεσίες κλείνουν τα μάτια, ενώ είναι γνωστό και θα φανεί με αυτό που θα πω πιο κάτω: Ο κύριος Βαλεντίν είχε πάθει ένα ατύχημα και έσπασε το πόδι του. Τις επόμενες μέρες κάποιοι οι οποίοι του έφερναν φαγητό είδαν ότι το πόδι του είχε πρόβλημα και ειδοποίησαν το νοσοκομείο. Ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε. Αφού του παρείχαν θεραπεία και έμεινε 1-2 μέρες στο νοσοκομείο, μέχρι να νιώσει καλύτερα, αντί το νοσοκομείο να μεριμνήσει να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες (γραφείο ευημερίας κτλ) για να τύχει και της ανάλογης θεραπείας (διότι χρειάζεται να τύχει θεραπείας έτσι ώστε να μην πάθει μόλυνση κτλ) αντί αυτού τον έστειλαν πίσω με ταξί, στο “σπίτι του”, στο παγκάκι ενός πάρκου”.



Ζούμε σε μια χώρα που το Δημόσιο νοσοκομείο μας παρέλαβε έναν άστεγο από το παγκάκι, του παρείχε υπηρεσίες (πάει καλά!) και μετά χωρίς να νοιαστούν, χωρίς να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον έστειλαν πίσω στο “σπίτι του”, στο παγκάκι!

Τόση είναι η ανθρωπιά μας σε αυτό το τόπο, αλλά κατά τ’ άλλα μας φταίνε “οι ξένοι”!

Σύμφωνα με πηγές του SkalaTimes στο ίδιο πάρκο μένει και μια νεαρή άστεγη.

Πώς ζουν αυτοί οι άστεγοι στο κέντρο της πόλης;
Με φιλανθρωπία, με την ελπίδα να περάσει κάποιος να τους προσφέρει φαγητό!

Η αστυνομία, με τον αστυνομικό σταθμό λίγο πιο κάτω, δεν είδε;
Γιατί δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές;
Φαίνεται πως είναι πολύ απασχολημένοι με τα πρόστιμα από τις κάμερες, τις σταθμεύσεις και τις ταχύτητες, εκεί έχει αφοσιωθεί το έργο της αστυνομίας με μανία, στα πρόστιμα από κάμερες και σταθμεύσεις, όλα τα άλλα, δεν έχουν σημασία.

Όσον για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, τι να πούμε!

Το SkalaTimes θα επανέλθει στο θέμα του άστεγου κύριου Βαλεντίν, αλλά και στο θέμα των άστεγων στην Λάρνακα, γενικότερα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!