Search
Close this search box.

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου Λεμεσού θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού


Ανακοίνωση Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ)

Η Γραμματεία της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ συνήλθε εκτάκτως σήμερα και εξέτασε το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της μονομερούς πρότασης του Δημάρχου Λεμεσού για τη δημιουργία χώρου μετεπιβίβασης επιβατών (park and ride) στο Β’ πόλο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δήμαρχος αγνοώντας παντελώς τις αποφάσεις, το στρατηγικό προγραμματισμό και τα περιουσιακά δικαιώματα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι μπορεί να έχει δικαίωμα χρήσης σε χώρο ο οποίος, δόθηκε στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση της Πολιτείας για αποκλειστική χρήση για κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών στέγασης.  Υποσκάπτοντας τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του κορυφαίου φορέα παιδείας της πόλης μας εμμένει στην εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης πλήττοντας καίρια το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη ηγεσία του Πανεπιστημίου εξήγησε επανειλημμένα τόσο κατ΄ιδίαν τόσο δημόσια την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, ο Δήμαρχος ανεξήγητα εμμένει στη θέση του, εγγράφοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού. Παράλληλα, συνδέοντας το θέμα  με το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού επιχειρεί συγκεκαλυμμένα να το εντάξει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης προσπαθώντας να ανατρέψει κεκτημένα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων.

Τη στιγμή όπου είμαστε καθολικοί μάρτυρες Δήμων και Κοινοτήτων της Λεμεσού και άλλων Πόλεων που στηρίζουν ανιδιοτελώς την πρόοδο, επενδύοντας στην ανάπτυξη και επέκταση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στις περιοχές τους, ο Δήμαρχος Λεμεσού επιλέγει την αντιπαράθεση ρήξη με το Πανεπιστήμιο, να τορπιλίσει οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας.

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού επέλεξε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό/ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο για να του ετοιμάσει μελέτη σκοπιμότητας για το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα μπορούσε με καθαρά χέρια να προσέλθει και να συζητήσει με το Πανεπιστήμιο την όποια ιδέα είχε. Ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο συντάκτης της συγκεκριμένης μελέτης είναι από ότι πληροφορούμαστε στενός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής του Δημάρχου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Προφανώς η επιλογή του ήταν να δράσει με τρόπο υπόγειο πλήττοντας το αναπτυξιακό όραμα του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την πανηγυρική καταψήφιση της παράνομης πρότασης.

Δ.Σ. ΣΑΠ – ΤΕΠΑΚ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!