Search
Close this search box.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την απόφαση του Συμβουλίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή

Απρόβλεπτες Προεκτάσεις και Συνέπειες – Ασήκωτες οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Γενικής Εισαγγελίας

Η απόφαση του Συμβουλίου είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, συνιστά πλήγμα στον ανεξάρτητο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και τραυματίζει σοβαρά τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία και τον έλεγχο στον τόπο μας.

Η παύση του Γενικού Ελεγκτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αμφισβήτηση και την καχυποψία των πολιτών έναντι των θεσμών, των εξουσιών και του πολιτικού συστήματος, αφού η Ελεγκτική Υπηρεσία και ο Γενικός Ελεγκτής συνέβαλαν να βγουν σκάνδαλα στο φως σε μια περίοδο κατακόρυφης αύξησης της διαφθοράς εξαιτίας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ που δίκαια θεωρείται ως η πιο διεφθαρμένη στην ιστορία του τόπου. Προφανώς αυτό είναι που δεν άρεσε και ενόχλησε.

Το ΑΚΕΛ ευθύς εξαρχής είχε έντονα διαφωνήσει με την απόφαση της Γ. Εισαγγελίας να ζητήσει την παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, προφανώς με τη συναίνεση και την κάλυψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ενέργεια τους αυτή δείχνει σοβαρή έλλειψη ανοχής στον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κριτική. Οι σχέσεις μεταξύ των θεσμών δεν μπορούν να επιλύονται στα δικαστήρια και η συγκεκριμένη απόφαση όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις αλλά -πολύ φοβόμαστε- θα τις κάνει χειρότερες.

Η όλη διαχείριση του θέματος από μέρους της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη και της Γενικής Εισαγγελίας βάζει τη δημόσια ζωή σε αχαρτογράφητα νερά με απρόβλεπτες προεκτάσεις και συνέπειες και για τούτο οι ευθύνες τους είναι ασήκωτες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!