Search
Close this search box.

«Αποφασίζουμε την παύση», είπε το Ανώτατο Δικαστήριο για τον Οδυσσέα και κάπως έτσι ξημέρωσε μια θλιβερή ημέρα για την Κυπριακή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Με μια ιστορική απόφαση το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόλυση του Γενικού Ελεγκτή λόγω “ανάρμοστης συμπεριφοράς”, κρίνοντας ως δεκτή την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα καθώς, όπως αναφέρθηκε “δεν υπάρχει άλλη επιλογή”. 

Το Δικαστήριο έκρινε ότι είναι ανίκανος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του, με βάση τη συμπεριφορά που επέδειξε, καθώς έδινε «τροφή» στους πολίτες  να υποκάπτουν τους θεσμούς.

Στο άκουσμα της απόφασης τόσο ο Οδυσσεάς Μιχαηλίδης όσο και οι συνεργάτες του ξέσπασαν σε κλάματα.
Σε κλάματα πρέπει να ξεσπάσουμε και εμείς αν αναλογιστούμε πως η ΦΙΜΩΣΗ του Γενικού Ελεγκτή ενδέχεται να είναι η αρχή για την ΦΙΜΩΣΗ όλων μας (Βάζω τη λέξη “ενδέχεται” και όχι ΕΙΝΑΙ γιατί σκέφτομαι διπλά τις λέξεις σήμερα, ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ αλλά από αντίληψη μέχρι που μπορούν να φτάσουν).
Η ΠΑΥΣΗ του Γενικού Ελεγκτή είναι κατά την άποψη μου και την άποψη πολλών που εκφράζονται ελεύθερα (προς το παρόν) στα ΜΚΔ, ΑΔΙΚΗ. Η ΠΑΥΣΗ του Γενικού Ελεγκτή είναι η αρχή για για Γενικότερη ΦΙΜΩΣΗ (δείτε την απόφαση για “ποινικοποίηση εξύβρισης και fake news” που θέλουν να περάσουν ως νόμο).

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει Συντάγματος η απόφαση δεσμεύει τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα κληθεί να υπογράψει την παύση του. 

Ιστορική χαρακτηρίζουν οι νομικοί κύκλοι την απόφαση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς μετά την αποδοχή της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. 
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση σε έναν πρώτο σχολιασμό ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, χαρακτήρισε «καταπελτική και πλήρως ισοπεδωτική» την απόφαση για τον Γενικό Ελεγκτή. Όπως εξήγησε, έδωσε μια πλήρη στήριξη στις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Τα πρώτα λόγια Οδυσσέα: «Με καρατόμησαν» νίκησε το σύστημα»
Κατά την έξοδο του από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έκανε λόγο για προσπάθεια φαγώματος του από τον τέως Πρόεδρο, στην οποία συνετάχθη και η παρούσα κυβέρνηση.
Μίλησε για αντιπαράθεση με το σύστημα, νίκη του συστήματος και ήττα της λαϊκής απαίτησης κατά της διαφθοράς. 
Δήλωσε αδικημένος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τα κυριότερα σημεία:

Προσπάθεια φαγώματος μου από τον τέως Πρόεδρο, στην οποία συνετάχθη και ο νυν Πρόεδρος
Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα με την απόφαση του το Ανώτατο, το σύστημα πέτυχε την καρατόμηση μου
Με παρουσίασε ως με διαφορά τον χειρότερο αξιωματούχο και εάν συγκρίνεται την απόφαση με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, οι χαρακτηρισμοί είναι χειρότεροι
Στενός κορσές και φίμωτρο στην Ελεγκτική Υπηρεσία 
Κόλαφος στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της χώρας μας
Μεταξύ άλλων απολύομαι για το περιεχόμενο ιστοσελίδας
Μαύρη μέρα για την Κύπρο
Ο δικός μου αγώνας συνεχίζεται και από σήμερα είμαι ελεύθερος 
Θα εξετάσω με τους νομικούς μου συμβούλους αυτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ
Ευχαριστίες σε νομικούς συμβούλους, συνεργάτες και οικογένεια
Συνεχίζεται ο αγώνας για πάταξη της διαφθοράς, είμαι ελεύθερος και θα βρεθούν οι τρόποι
Δεν αποδίδω αλλότρια κίνητρα, αξιολογήστε εσείς ή μην δώσετε κίνητρα σε αυτή την απόφαση
Στα 15 σημεία που αναλύθηκαν, η άποψη μας είναι ότι καμία υπέρβαση δεν έγινε. Δεν σημαίνει ότι δεν έκανα λάθη. Δεν ήταν όμως αρκετά για να κριθεί η συμπεριφορά μου με το δικαστήριο να κρίνει ότι είμαι ανίκανος και ακατάλληλος
Προφανέστατα θεωρώ ότι αδικήθηκα

Τα δάκρυα του Γενικού Ελεγκτή, τι είπε στους συνεργάτες του
Με μια ιστορική, ομόφωνη απόφαση 209 σελίδων το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ως «υπόλογος για ανάρμοστη συμπεριφορά.» Με το άκουσμα της απόφασης, ο Γενικός Ελεγκτής προχώρησε προς το πίσω μέρος της αίθουσας του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι είχαν ξεσπάσει σε κλάματα.

Όσα τους είπε ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια ΕΔΩ.

Αποχώρησε χωρίς δηλώσεις ο Γιώργος Σαββίδης
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, αποχώρησε από το Ανώτατο Δικαστήριο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!