Search
Close this search box.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Ο Γενικός Ελεγκτής ενίσχυσε τη λογοδοσία και τη διαφάνεια και τιμωρήθηκε. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα έχει ολέθριες συνέπειες για το Κράτος Δικαίου»



Χθεσινή ανάρτηση Βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

Παύση Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας
Εμείς οι Ανάρμοστοι

Εκεί που το κατεστημένο επιβάλλει την φίμωση, ξεκινά η βούληση του λαού. Και όλοι εμείς οι «ανάρμοστοι» που τολμήσαμε να αντιταχθούμε σε κέντρα διαφθοράς είμαστε έτοιμοι. Σήμερα ήταν μια ακόμα μαύρη σελίδα για την Κύπρο.

Ο Γενικός Ελεγκτής ενίσχυσε τη λογοδοσία και τη διαφάνεια και τιμωρήθηκε. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα έχει ολέθριες συνέπειες για το Κράτος Δικαίου. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ταρακούνησε τη σφηκοφωλιά του συστήματος που αλληλοϋποστηρίζεται. Και επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλλήλισε την Κύπρο με το Μεξικό, σε σχέση με τη διαφθορά που επικρατεί στην χώρα μας, θέλω να του υπενθυμίσω, ποια κυβέρνηση κατάντησε την Κύπρο Μεξικό. Η κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος και ποτέ ο ίδιος δεν άσκησε κριτική. Επιπλέον ξέρουμε όλοι πως λειτουργούν οι θεσμοί στη Λατινική και Κεντρική Αμερική. Η σημερινή απόφαση του ΑΣΔ θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, θέλω να υπενθυμίσω πόσες φορές ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας τεκμηρίωσε- με δεδομένα- φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, που άφησαν εκτεθειμένη την εκτελεστική εξουσία. Ο ίδιος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την πάταξη ενός διεφθαρμένου συστήματος και το σύστημα τον καρατόμησε.

Το έργο του τερματικού εισαγωγής Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό. Μόλις τις προάλλες στην ΚΕ Ελέγχου, κάποιοι παραπλανούσαν και διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι, ο Γενικός Ελεγκτής ήταν ο μόνος που καταδείκνυε τα προβλήματα του έργου, προτού τερματιστεί η σύμβαση. Μια βδομάδα αργότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε πίσω τα κεφάλαια που χορήγησε στην Κύπρο, η ευρωπαϊκή εισαγγελία ξεκίνησε διερεύνηση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και μόλις χθες, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημοσιονομική τρύπα των περίπου €600 εκ. που δημιουργήθηκε.
Τα «χρυσά διαβατήρια». Αρνήθηκε, αρχικά, ο Υπουργός Εσωτερικών του κυρίου Αναστασιάδη τα πήγαινε έλα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες και τη σχέση του με τον Σαουδάραβα σεΐχη για το δεύτερο ταξίδι. Τον διέψευσε τεκμηριωμένα ο Γενικός Ελεγκτής μέσα από τον έλεγχο των επιδομάτων που έλαβαν οι άντρες της προεδρικής φρουράς που τον συνόδευαν. Δύο μόνο παραδείγματα.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται σε πάταξη της διαφθοράς τώρα καταλάβαμε όλοι τι εννοεί: ΝΑ ΣΙΓΗΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ που πολεμούσε τη διαφθορά και υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του Πολίτη.

18.9.2024

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!