Search
Close this search box.

Kατάργηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως τουλάχιστον τη γνωρίζαμε τα τελευταία δέκα χρόνια που βρισκόταν στα ινία o Οδυσσέας Μιχαηλίδης / Χάθηκε μια μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και των σκανδάλων, ο αγώνας τώρα ξεκινά!

Με παρατεταμένο χειροκρότημα απάντησε το προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παύσει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή.

Σε κατάμεστη αίθουσα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας περίσσεψε η συναισθηματική φόρτιση τόσο στα μέλη του προσωπικού όσο και στον ίδιο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για κατάργηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως τουλάχιστον τη γνωρίζαμε τα τελευταία δέκα χρόνια που βρισκόταν στα ινία της.

Στο μεταξύ, η κοινωνία των πολιτών μοιάζει με καζάνι που βράζει. Στο άκουσμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου πολλοί πολίτες αφενός εξέφρασαν διαδικτυακά τη στήριξη τους στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και αφετέρου επέκριναν την απόφαση αλλά και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε κάποιες από τις αντιδράσεις εκφράζεται φόβος για εκτόξευση της διαφθοράς, κατεξοχήν πολέμιος της οποίας ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Κάποιοι δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους, ειδικά ύστερα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του τερματικού στο Βασιλικό, τα χρυσά διαβατήρια που προηγήθηκαν, τη συμφωνία του λιμανιού της Λεμεσού που επανήλθε στο προσκήνιο και άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις για τις οποίες προειδοποιούσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, χωρίς να εισακούεται. Έπεσαν από τα σύννεφα όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Ανωτάτου.

Μάλιστα, κάποιοι συνδέουν τα πιο πάνω με την αποπομπή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αφού θεωρούν ότι το μήνυμα που έχει σταλεί, είναι ο τερματισμός κάθε συζήτησης και κριτικής, ώστε τα διάφορα σκάνδαλα να πέσουν στα μαλακά.

Κάποιοι θεωρούν, επίσης, ότι «το βαθύ κράτος ξανακτύπησε» και άλλος υποδεικνύει: «Το μήνυμα είναι σαφές: Δεν ανέχεται τσαμπουκάδες. Ανέχεται όμως ένα κράτος-σκανδάλων».

Υποδεικνύεται, επίσης, πως την ίδια ώρα που παύεται αυτός που καταπολέμησε τη διαφθορά «όλοι αυτοί που έφαγαν και συνεχίζουν το φαγοπότι, κυκλοφορούν ελεύθεροι στοχεύοντας στο επόμενο».

Από κάποιους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα ακούει και το ίδιο το Ανώτατο, το οποίο, όπως υποδεικνύουν δεν είναι υπεράνω κριτικής. Γίνεται αναφορά σε παραβίαση του περί δικαίου αισθήματος του λαού και η απόφαση χαρακτηρίζεται «ντροπή» για την κυπριακή δικαιοσύνη και το κυπριακό κράτος. Υπογραμμίζεται δε, ότι τραγικότερο της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Κάποιος καταγράφει, πως αποτελεί τερατώδες σκάνδαλο η παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και ισχυρίζεται, πως «η απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί την παύση του Γενικού Ελεγκτή. Η απόφαση εμπεριέχει εμπάθεια εναντίον ενός ανθρώπου που υπηρέτησε έναν για δεκαετίες σκουριασμένο θεσμό».

Σε άλλη ανάρτηση γίνεται αναφορά σε δολοφονία χαρακτήρα και προστίθεται: «Δεν με εξέπληξε η απόφαση του Δικαστηρίου να παύσει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Με εξέπληξε η πλήρης αποδόμηση του προσώπου, κάτι σαν δολοφονία χαρακτήρα. Αν έγραφε το κείμενο ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, μάλλον θα ήταν πιο επιεικής».

Κάποιος, σχολιάζοντας την αναφορά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι τον σταματούσαν άτομα στον δρόμο και του έλεγαν ότι θα τον παύσει το Ανώτατο και ότι αυτός τους απαντούσε «δεν είμαστε Βενεζουέλα», καταγράφει σε ανάρτηση του: «Τελικά, είμαστε Βενεζουέλα! Μπράβο στο προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που δεν λιποψύχησε και στήριξε μέχρι τέλους τον Οδυσσέα».

Υπάρχουν και αυτοί που τον παροτρύνουν να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Φίλε Οδυσσέα Μιχαηλίδη τώρα δεν έχεις επιλογή. Για να πατάξεις τη διαφθορά, όπως έθεσες σκοπό σου, πριν και μετά την παύση σου… Πρέπει να αναλάβεις την Προεδρία της Δημοκρατίας. Καλή συνέχεια και σε ευχαριστούμε που τα ’βαλες με τους λύκους».

Άλλος διερωτάται: «Ποιος θα βγάζει τα σκάνδαλα στη φόρα; Κατάργησαν τη δημοκρατία. Ο βόθρος γίνεται όλο και πιο βαθύς και η δυσοσμία δυσβάσταχτη».

Τέλος, άλλος χρήστης γράφει: «Ντρέπομαι ως πολίτης για τον τρόπο που λειτούργησε η δικαιοσύνη».

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ο δικός μου αγώνας κατά της διαφθοράς συνεχίζεται»
Ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του μετά την απόφαση,  μίλησε για μαύρη μέρα για την Κύπρο προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι κόλαφος για την ελευθερία της έκφρασης και για την απαίτηση της κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς.
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι «υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια φαγώματος μου από τον τέως ΠτΔ και τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία αργότερα συνετάχθη και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας». 

Γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του με τους νομικούς του συμβούλους.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι νιώθει την υποχρέωση όπως την ένιωθε πάντα να υπηρετήσει την πατρίδα του και αυτό, όπως είπε, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη εμπλοκή με την πολιτική, αλλά υποχρέωση ενασχόλησης με τα κοινά. «Φεύγω, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου», είπε.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο σε εμένα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα διά της απόφασης αυτής που ακούσατε, του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, πέτυχε την καρατόμησή μου, παρουσιάζοντάς με ως με διαφορά τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι οι χαρακτηρισμοί που του αποδόθηκαν στη σημερινή απόφαση είναι σαφώς χειρότεροι από αυτούς που αποδόθηκαν στην περίπτωση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. «Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου», ανέφερε.

Προσέθεσε, ότι ο δικός του αγώνας κατά της διαφθοράς συνεχίζεται.

Ερωτηθείς κατά πόσο προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι θα εξετάσει με τους νομικούς του συμβούλους αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισε ως πολύ πιθανό.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, αναχώρησε από το Δικαστήριο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

«Γάγγραινα με πολύ βαθιά πλοκάμια»
Σε ερώτηση αν στα προσεχή του σχέδια βρίσκεται και η εμπλοκή στην πολιτική ζωή της χώρας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι νοιώθει την υποχρέωση, όπως την ένοιωθε και πριν 26 χρόνια όταν διορίστηκε στον δημόσιο τομέα, να υπηρετήσει την πατρίδα του, η οποία δεν σημαίνει, ωστόσο, κατ’ ανάγκην εμπλοκή στην πολιτική, αλλά αφορά σε μια υποχρέωση ενασχόλησης με τα κοινά, την οποία, όπως ανέφερε, νιώθει πλέον ακόμα πιο δυνατά γιατί αντιλαμβάνεται ότι το σύστημα παρουσιάζεται ως ανίκητο.

Κληθείς να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τον αγώνα για πάταξη της διαφθοράς και ποια είναι η επόμενη ημέρα για τον ίδιο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η επόμενη ημέρα τον βρίσκει ταγμένο στον αγώνα για πάταξη της «γάγγραινας που λέγεται διαφθορά», η οποία, όπως παρατήρησε, «φαίνεται ότι έχει πολύ βαθιά πλοκάμια».

«Τον τρόπο θα τον βρούμε. Το σίγουρο είναι ότι όντας από σήμερα ελεύθερος μπορώ να ενεργώ πλέον χωρίς αυτόν τον “κορσέ” που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θεώρησε ότι θα πρέπει να έχει ένας κρατικός αξιωματούχος», συμπλήρωσε.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!