Search
Close this search box.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ψες η ποιητική βραδιά του Πολιτιστικού Ομίλου ΑΡΤΙΟΝ Λάρνακας και…. με μία έκπληξη!

SkalaTimes

Πραγματοποιήθηκε ψες 18 Σεπτεμβρίου η ποιητική βραδιά με τίτλο “Ύμνος στο Φεγγάρι” που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος ΑΡΤΙΟΝ Λάρνακας.



Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου, ο γνωστός γλύπτης Φώτος Δημητρίου, μίλησε για την αξία της ποίησης, αλλά και για το έργο και δράση του Πολιτιστικού Ομίλου ΑΡΤΙΟΝ Λάρνακας.



Τις απαγγελίες ξεκίνησαν οι δύο βουλευτές Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης (ΔΗΣΥ) και Ανδρέας Πασιουρτίδης (ΑΚΕΛ).


Ο κ. Αλαμπρίτης απήγγειλε ένα ποιήμα του Διονύσιου Σολωμού με τίτλο “Ωδή στη Σελήνη”.




Ο κ. Πασιουρτίδης ήταν η έκπληξη της βραδιάς, αφού διάβασε ένα ποιήμα που έγραψε ο ίδιος με τίτλο “Το φεγγάρι των ιδανικών”. Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι ποιητής και “ούτε έχω το ταλέντο, αλλά επειδή έχει ένα πολιτικό χρώμα, μου ήταν εύκολο να το γράψω”.



Στη συνέχεια απήγγειλε η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Το δικό της ποιήμα δεν είχε σχέση με το φεγγάρι. “Οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες πως απόψε θα πρέπει να διαβάσουμε ένα ποιήμα για το φεγγάρι, πολλές φορές όμως το φεγγάρι μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, που φωτίζει μια ζωή ενός άλλου, που φωτίζει πολλές ζωές, που φωτίζει ένα τόπο κτλ. Θα μου επιτρέψετε να διαβάσω ένα ποίημα που είναι για έναν άνθρωπο που εγώ και πολλοί άλλοι κρίνουμε πως προσπάθησε σαν φεγγάρι να φωτίσει τούτο το σκοτεινό, από σκάνδαλα και διαφθορά, τόπο. Ένα ποίημα για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ένα ποιήμα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Η απόφαση”.

Είστε υπέρ ή κατά;
Έστω απαντήστε μ᾿ ένα ναι ή μ᾿ ένα όχι.
Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί.
Πιστεύω ασφαλώς πως σας βασάνισε.
Τα πάντα βασανίζουν στη ζωή.
Παιδιά, γυναίκες, έντομα,
βλαβερά φυτά, χαμένες ώρες,
δύσκολα πάθη, χαλασμένα δόντια, μέτρια φιλμς.
Κι αυτό σας βασάνισε ασφαλώς.
Μιλάτε υπεύθυνα λοιπόν.
Έστω με ναι ή όχι.
Σε σας ανήκει η απόφαση
Δε σας ζητούμε πια να πάψετε τις ασχολίες σας.
Να διακόψετε τη ζωή σας.
Τις προσφιλείς εφημερίδες σας και συζητήσεις στο κουρείο,
τις Κυριακές σας στα γήπεδα.
Μια λέξη μόνο.
Είστε υπέρ ή κατά;
Σκεφθείτε το καλά.
Θα περιμένω.

Απαγγελίες απόλαυσε το κοινό και από τον γνωστό μας ποιητή Μιχάλη Π. Χριστοφίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας Ανδρέα Καυκαλιά, την Ελένη Μωυσέως, τον Παντελή Φωτίου και τον Γραμματέα του Ομίλου ΑΡΤΙΟΝ, τον ζωγράφο Μιχάλη Ηλία.

Πιο συγκεκριμένα:
Μιχάλης Χριστοφίδης – “Άτιτλο”, του ιδίου.
Ελένη Μωυσέως – “Το άστρο τ ταξιδιώτη”, του Τάσου Λειβαδίτη.
Αντρέας Καυκαλιάς – “Όταν βγαίνει το φεγγάρι”, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Παντελής Φωτίου – “Βγήκαν οι άνθρωποι”, της Παντελίτσας Φωτίου.
Μιχαήλ Ηλία – “Φεγγάρι που παγώνει” στίχοι απο το ομόνυμο τραγούδι των “Mayhem” και τρία μικρά ποιήματα για το Φεγγάρι, της Έλενας Γεωργίου

Μετά τις απαγγελίες η βραδιά συνεχίστηκε με ποτό και κουβέντα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!