Search
Close this search box.

Άγριος καβγάς στις Φοινικούδες στη Λάρνακα με ανήλικους / “Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια”

SkalaTimes

Άγριος καβγάς μεταξύ νεαρών αλλοδαπών σε καφεστιατόριο της Λάρνακας ξέσπασε ψες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας.
Στο χώρο του καβγά έφθασε η αστυνομία, όπως φαίνεται, ξεκάθαρα και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το City Of Larnaka.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία η συμπλοκή έγινε γύρω στις 9:00 το βράδυ.
Ο 23χρονος φέρει θλαστικά τραύματα, ενώ ο 17χρονος έχει τραύμα στο πόδι από γυαλί, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟ SKALATIMES
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μέσα στο οποίο ξέσπασε ο καβγάς δήλωσε στο SkalaTimes:
“Πριν από 8 ημέρες έγιναν πάλι φασαρίες και καβγάς σε ένα άλλο μαγαζί λίγο πιο κάτω, με τους ίδιους νεαρούς. Μια άλλη μέρα πάλι είχαμε καβγάδες απέναντι στα κρεβατάκια της θάλασσας. Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς, ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούδες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια. Ψες στον καβγά ήταν εδώ η αστυνομία και τους έβλεπε να τσακώνονται, ο ένας νεαρός να αιμορραγεί και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα γιατί όπως μου είπαν “είναι δεμένα τα χέρια μας επειδή είναι ανήλικοι, δεν μπορούμε να τους συλλάβουμε, δεν έχουμε που να τους πάρουμε”. Επίσης μου είπαν (οι αστυνομικοί) ότι ο ένας ο νεαρός που ήταν μπλεγμένος στον καβγά καταζητείται από την Αστυνομία της Λεμεσού. Φτάνει, κάτι πρέπει να γίνει! Έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο”.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
Επανέρχεται το θέμα της ανάληψης ευθυνών του κράτους απέναντι στους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες και τι τους παρέχεται όσον αφορά στις υπηρεσίες, ψυχολόγους, προγράμματα ένταξης τους στην κοινωνία κτλ.
Το πιο εύκολο είναι να τους κατηγορούμε και να καλλιεργούμε το αίσθημα ρατσισμού. Αυτό όμως που οφείλουμε να δούμε είναι τι κάνουμε ως κράτος έτσι ώστε οι ανήλικοι παραβάτες, να τιμωρούνται, ή να μπαίνουν στις κατάλληλες κλειστές δομές και το σημαντικότερο να τους προσφέρουμε προγράμματα ένταξης στην κοινωνία και ό,τι άλλο οφείλει να παρέχει ένα Ευρωπαϊκό Κράτος σε μετανάστες, ασυνόδευτους ανήλικους ή μη.






.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!