Search
Close this search box.

ΑΚΕΛ – Οικολόγοι- ΔΗΚΟ ανακοινώσεις για νέο Γενικό Ελεγκτή

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ: Το ΑΚΕΛ όπως και ολόκληρη η κοινωνία αναμένει από την Ελεγκτική Υπηρεσία να επιτελέσει τον ρόλο της στο ακέραιο

Ευχόμαστε στον νέο Γενικό Ελεγκτή κάθε επιτυχία στα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, ο νέος Γενικός Ελεγκτής θα κριθεί από το έργο του. Επισημαίνουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα κληθεί πλέον να εργάζεται μέσα στο περιοριστικό πλαίσιο που έθεσε η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Παρά ταύτα, το ΑΚΕΛ όπως και ολόκληρη η κοινωνία αναμένει από την Ελεγκτική Υπηρεσία να επιτελέσει τον ρόλο της στο ακέραιο. Αναμένουμε ότι δεν θα χαριστεί σε κανένα, ούτε στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο που διόρισε τον Γενικό Ελεγκτή. Η πάταξη της διαφθοράς στον τόπο μας -εκτός από ζήτημα χρηστής διοίκησης, νομιμότητας και εικόνας της χώρας- είναι πρωτίστως χρέος έναντι στον κυπριακό λαό που πληρώνει το κόστος των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Ανακοίνωση Οικολόγων: Διορισμός νέου Γενικού Ελεγκτή με προδιαγραφές Προεδρικού

Με τις χειρότερες προοπτικές ξεκινά τη θητεία του ο νέος Γενικός Ελεγκτής κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωσή τους. 

Περαιτέρω σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την προεδρική ανακοίνωση διορισμού του από την Ν. Υόρκη «θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του προέδρου Χριστοδουλίδη, που μεταξύ άλλων προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου».
 
«Φαίνεται ότι το Προεδρικό καθόρισε από την αρχή και εκ των προτέρων την τοποθέτηση ενός Ανεξάρτητου Αξιωματούχου για τον ρόλο και την διάρθρωση της υπηρεσίας του, μιας υπηρεσίας που υποτίθεται ρόλος της είναι ο έλεγχος της Εκτελεστικής εξουσίας.
 
Η θέση των Οικολόγων είναι ξεκάθαρη: «Στις σημερινές συνθήκες της Κύπρου, η σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου συνιστά απόπειρα πολιτικής ποδηγέτησης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».
 
Η σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι ένα θέμα στο οποίο ελέγχονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία τηρούν αμφιλεγόμενη και αμφίσημη θέση.
 
Ως εκ τούτου δεν θεωρούμε τυχαία την επιλογή προσώπου και το σχετικό σκεπτικό του διορισμού όπως ανακοινώθηκε, ούτε βεβαίως και την χρονική συγκυρία του διορισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση ΔΗΚΟ: Εξαιρετικά σημαντικό για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος το έργο που έχει να επιτελέσει ο νέος Γενικός Ελεγκτής

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει και εύχεται κάθε επιτυχία στον κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το πηδάλιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Το έργο που έχει να επιτελέσει ο νέος Γενικός Ελεγκτής είναι εξαιρετικά σημαντικό
για την αξιοκρατία αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και
της λογοδοσίας.
Το ΔΗΚΟ ανέκαθεν στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία διασφαλίζοντας ότι έχει στη διάθεση της όλα τα εργαλεία που χρειάζεται καθότι αποτελεί έναν νευραλγικό και καθοριστικό θεσμό για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Άγριος καβγάς στις Φοινικούδες στη Λάρνακα με ανήλικους / “Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια”

SkalaTimes Άγριος καβγάς μεταξύ νεαρών αλλοδαπών σε καφεστιατόριο της Λάρνακας ξέσπασε ψες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!