Search
Close this search box.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, των Φοινικούδων

Φωτογραφία από τα ψεσινά γεγονότα. Φωτογραφία από City of Larnaka.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, των Φοινικούδων που προκάλεσαν αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν εκεί και ζημιές σε ιδιωτική περιουσία.

Το γεγονός ότι τα επεισόδια αυτά φέρεται να προκλήθηκαν από ανήλικους που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του κράτους, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ευθύνες της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και των κρατικών υπηρεσιών.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας οφείλει να δράσει άμεσα για τη διαχείριση του ζητήματος σε όλα τα επίπεδα και όχι να επικεντρώνεται απλώς στο ζήτημα της στέγασης των ανηλίκων και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτή να γίνεται με τρόπο απαράδεκτο και πρόχειρο. Πρόσφατο παράδειγμα η Στέγη Ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας δεσμεύθηκε πριν ένα σχεδόν χρόνο ότι θα προωθούσε και θα ενημέρωνε για τους σχεδιασμούς του αναφορικά με την αξιοποίηση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτουν από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εφαρμογή πολιτικών που αφορούν ανήλικους που βρίσκονται υπό την φροντίδα του.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει ζητήσει συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό τόσο γι’ αυτά τα θέματα αλλά και για τα όσα ήρθαν στην επιφάνεια αναφορικά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε δομές κοινωνικής πρόνοιας στη Λάρνακα. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς του Υφυπουργείου.

Καλούμε το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία και όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!