Search
Close this search box.

Αντιπολεμική διαμαρτυρία έξω από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοινώνει τη διοργάνωση αντιπολεμικής διαμαρτυρίας έξω από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. με προσυγκέντρωση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, 500 μέτρα από την είσοδο των βάσεων. Η αντιπολεμική διαμαρτυρία διοργανώνεται με αφορμή την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι επιθέσεις που διαπράττει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στην περιοχή σπρώχνουν όλο και περισσότερο την περιοχή της Μέσης Ανατολής προς ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Η ισραηλινή επιθετικότητα με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις στο Λίβανο πραγματοποιούνται με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ.

Οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες επί εδάφους και αέρος στις περιοχές γύρω από τις βάσεις Ακρωτηρίου, καθώς και η μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμων των ΗΠΑ στη χώρα μας για την προετοιμασία της γενίκευσης του πολέμου, μεγαλώνει το αίσθημα ανησυχίας ότι η Κύπρος μπορεί να τεθεί ως στόχος επιθέσεων!

Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα ώστε να εκφράσουμε την απαίτηση να τερματιστούν οι πόλεμοι στην περιοχή μας, υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Καταδικάζουμε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο. Καταδικάζουμε τη χρήση και εμπλοκή της Κύπρου στις δολοφονικές επιχειρήσεις σε βάρος των λαών της περιοχής. Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες στρατιωτικές συνεργασίες και τις κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ισραήλ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκφράσει ξεκάθαρα μηνύματα ενάντια στις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΓΟ
 Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ συμμετέχει στην Αντιπολεμική Διαμαρτυρία έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ώρα 11, που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης – Kıbrıs Barış Konseyi και καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό παρών.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα ώστε να εκφράσουμε την απαίτηση να τερματιστούν οι πόλεμοι στην περιοχή μας, υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοινώνει τη διοργάνωση αντιπολεμικής διαμαρτυρίας έξω από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. με προσυγκέντρωση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, 500 μέτρα από την είσοδο των βάσεων. Η αντιπολεμική διαμαρτυρία διοργανώνεται με αφορμή την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι επιθέσεις που διαπράττει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στην περιοχή σπρώχνουν όλο και περισσότερο την περιοχή της Μέσης Ανατολής προς ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Η ισραηλινή επιθετικότητα με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού σε συνδυασμό με τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις στο Λίβανο πραγματοποιούνται με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ.
Οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες επί εδάφους και αέρος στις περιοχές γύρω από τις βάσεις Ακρωτηρίου, καθώς και η μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμων των ΗΠΑ στη χώρα μας για την προετοιμασία της γενίκευσης του πολέμου, μεγαλώνει το αίσθημα ανησυχίας ότι η Κύπρος μπορεί να τεθεί ως στόχος επιθέσεων!
Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα ώστε να εκφράσουμε την απαίτηση να τερματιστούν οι πόλεμοι στην περιοχή μας, υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Καταδικάζουμε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο. Καταδικάζουμε τη χρήση και εμπλοκή της Κύπρου στις δολοφονικές επιχειρήσεις σε βάρος των λαών της περιοχής. Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες στρατιωτικές συνεργασίες και τις κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ισραήλ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκφράσει ξεκάθαρα μηνύματα ενάντια στις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων.

ΠΟΓΟ 26/9/24

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!