Search
Close this search box.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας επιθεώρησε τις εργασίες ανάπλασης των πλατειών Ακροπόλεως και Αλκής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση των πλατειών Ακροπόλεως και Αλκής και των δρόμων στη γύρω περιοχή επιθεώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, στο πλαίσιο της επιτόπιας επίσκεψής του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Βύρας συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής που επηρεάζονται από τα έργα, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους σχετικά με την εξέλιξη του έργου.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινότητα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόοδος των εργασιών και να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η όχληση που θα προκύψει για τους επηρεαζόμενους.

Το έργο, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 μήνες και θα κοστίσει πέραν των 4 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανάπλαση των πλατειών Ακροπόλεως και Αλκής, καθώς και την ανακατασκευή των δρόμων στις οδούς Λουκή Ακρίτα, Ορφέως και τμήματα των οδών Γλάδστωνος και Κωνσταντίνου Καλογερά, καθώς και της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την διεύρυνση των πεζοδρομίων, την αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων, την υπογειοποίηση των υποδομών και την τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Ο κ. Βύρας επισήμανε ότι κατά την εκτέλεση των έργων θα υπάρξουν προσωρινές αλλαγές στην κυκλοφορία και πρόσβαση οχημάτων, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες θα διατηρήσουν πεζή πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή θα μπορούν να κάνουν χρήση δωρεάν στάθμευσης στο νέο δημοτικό χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας.

Η ανάπλαση των πλατειών Ακροπόλεως και Αλκής αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη αστική εμπειρία στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!