Search
Close this search box.

Reuters: Ανασύρθηκε άθικτη η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα / Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι ξάδερφος του Νασράλα

«Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια» ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, η Χεζμπολάχ

Η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτη, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters την Κυριακή 29/09.

Ενώ η δήλωση με την οποία η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε το Σάββατο τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές είπαν ότι το σώμα του δεν φέρει τραύματα και ότι φαίνεται ότι η αιτία του θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

«Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, η Χεζμπολάχ, ο πιο στενός σύμμαχος του Ιράν, σχεδόν 20 ώρες μετά το ισραηλινό πλήγμα που του στοίχισε τη ζωή.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε μαζί με άλλα μέλη του κινήματος «σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή» στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο του σιιτικού κινήματος, πρόσθεσε το ίδιο, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι σκοτώθηκαν.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», είχε δηλώσει νωρίτερα χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μετά την καταστροφική επιδρομή που είχε στόχο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

«Ρυθμίσαμε τους λογαριασμούς μας με τον υπεύθυνο του φόνου αναρίθμητων Ισραηλινών και πολλών πολιτών άλλων χωρών», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι το Ισραήλ πέτυχε «αυτό που δείχνει να είναι μια ιστορική καμπή» στη μάχη κατά των «εχθρών» του.

Ο Λίβανος, η Συρία και το Ιράν κήρυξαν εθνικό πένθος. Το Ιράν ζήτησε επίσης την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να «λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Αλί Καρακέ, που παρουσιάστηκε ως διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, όπως και άλλα ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν μαζί με τον Νασράλα στην επιχείρηση αυτή του Ισραήλ στην οποία δόθηκε το όνομα «Νέα Τάξη».

Πηγή προσκείμενη στην Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Καρακέ.

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, εξέχουσα φυσιογνωμία της Χεζμπολάχ, εμφανίζεται ως πιθανός διάδοχος του ξαδέλφου του Νασράλα.

Πηγή: cnn.gr

Λίβανος: Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ – Είναι ξάδερφος του Νασράλα

Ορκίστηκε ο νέος αρχηγός της Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα. Πρόκειται για τον ξάδερφό του, Χασέμ Σαφιντίν. 

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της Δύναμης Quds, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε.

Ο Σαφιεντίν είναι και αυτός κληρικός – φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ – και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ

Υπηρετεί ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017, ενώ ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο – μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ – απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.

Πηγή: www.capital.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

error: Content is protected !!