Search
Close this search box.

Αντώνης Κανάκης: «Η εγκληματικότητα των ανηλίκων είναι το σημαντικότερο από όλα τα αποδεικτικά συμπτώματα, του πόσο άρρωστη, διεφθαρμένη και τοξική είναι πλέον η κοινωνία των ενηλίκων»


Η σημερινή ανάρτηση του αγαπημένου μας Αντώνη Κανάκη αναφέρεται στην εγκληματικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα, αλλά τα όσα γράφει αφορούν και τη κοινωνία της Κύπρου.

Η ανάρτηση:

Περίπου έξι-επτά χρόνια πριν, είχα διατυπώσει την άποψη ότι στα επόμενα πέντε χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας θα είναι η εγκληματικότητα των ανηλίκων.
Την πρόβλεψη αυτή δεν την έκανα γιατί έχω κάποιο μελλοντολογικό χάρισμα, αλλά γιατί όλα τα σημάδια ήταν εκεί και έβγαζαν μάτι.
Όπως και τα αίτια αυτού του θλιβερού φαινομένου, είναι επίσης μπροστά μας και βγάζουν μάτι, αλλά φαίνεται ότι κανείς από αυτούς που πρέπει, δεν τα βλέπει.
Η εγκληματικότητα των ανηλίκων είναι το σημαντικότερο από όλα τα αποδεικτικά συμπτώματα, του πόσο άρρωστη, διεφθαρμένη και τοξική είναι πλέον η κοινωνία των ενηλίκων.
Και φυσικά, όλοι αυτοί που δηλώνουν σοκαρισμένοι και απορημένοι με το φαινόμενο αυτό, είναι θεσμοί και πρόσωπα, δημιουργοί αυτής της σαπίλας και τοξικότητας. Μιας τοξικότητας που την εκτοξεύουν ασταμάτητα στην κοινωνία, είτε μιλάμε για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς, είτε μιλάμε για τα ΜΜΕ.
Σε ότι αφορά τα παιδιά-δράστες, όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά τα «κωλόπαιδα» είναι τα τελευταία που φταίνε και πως αυτά τα «κωλόπαιδα» όταν γεννήθηκαν ήταν λευκές σελίδες που κάποιοι γράψανε τη λέξη «κωλόπαιδο» επάνω τους.

Υ. Γ. 1 Περιόρισα το κείμενο αυτό στην κοινωνία.
Για την οικογένεια που φυσικά είναι όχι το μοναδικό, αλλά σίγουρα το σημαντικότερο, φοβάμαι ότι για να αποτυπώσω τις σκέψεις μου, χρειάζεται να γράψω πολλά πολλά περισσότερα.
Υ. Γ. 2 Τα αυστηρά μέτρα που προαναγγέλουν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας των ανηλίκων, απο μόνα τους δεν θα αλλάξουν τίποτα.
Μόνο θεαματικά ριζικές κοινωνικές αλλαγές που θα εξαλείψουν τα αίτια του φαινομένου θα είχαν αποτέλεσμα, όμως δεν τις βλέπω να γίνονται… αντιθέτως, μόνο προς το χειρότερο πάνε συνεχώς τα πράγματα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Αντώνης Κανάκης: «Η εγκληματικότητα των ανηλίκων είναι το σημαντικότερο από όλα τα αποδεικτικά συμπτώματα, του πόσο άρρωστη, διεφθαρμένη και τοξική είναι πλέον η κοινωνία των ενηλίκων»

Η σημερινή ανάρτηση του αγαπημένου μας Αντώνη Κανάκη αναφέρεται στην εγκληματικότητα ανηλίκων στην Ελλάδα, αλλά τα όσα γράφει αφορούν και τη κοινωνία της Κύπρου. Η

Κορίνα Δημητρίου : “Κατατάχτηκε και ο πατέρας μου στο 5ο Τάγμα και γνωρίζω τι σημαίνει να γαλουχηθείς με επίγνωση του κινδύνου του φασισμού και πώς αυτός αλώνει συνειδήσεις και κοινωνίες”

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που σημαίνει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Αυστριά, τον όρο “λαθρομετανάστες” που χρησιμοποιείται ευρέως, το θέμα των ανηλίκων ασυνόδευτων μεταναστών

error: Content is protected !!