Search
Close this search box.

Λάρνακα: Προσαρμοστικές αθλητικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια


Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου BONTS – Building family bonds through SPORTS, πραγματοποιήθηκαν στη Λάρνακα από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, εκπαιδευτική δραστηριότητα κατάρτισης και συνέδριο, υπό τον συντονισμό του ΜΚΟ Active Zone Outdoor. Στις δράσεις συμμετείχαν youth workers, νέοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι από έξι Ευρωπαϊκές χώρες.

Δραστηριότητες για την προώθηση του αθλητισμού και της κοινωνικής ένταξης

Με στόχο την ευρύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου και την προβολή του σε διάφορες κοινότητες, η κοινοπραξία του έργου διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη και την επαρχία της Λάρνακας. Οι δραστηριότητες εντάχθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, συμβάλλοντας στην προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού.

Ενίσχυση οικογενειακών δεσμών μέσω της φυσικής δραστηριότητας

Μία από τις κεντρικές δράσεις ήταν η επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, όπου μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί σε ένα προσαρμοστικό παιχνίδι beach tennis (παράκτιας αντισφαίρισης). Μέσω της δραστηριότητας, ενισχύθηκαν οι δεσμοί μεταξύ των μελών της οικογένειας, προωθώντας την ομαδικότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού.


Ένταξη ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού

Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, οι δράσεις της κατάρτισης περιλάμβαναν δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας”, που προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε άτομα με αναπηρία άνω των 21 ετών. Τα άτομα αυτά συμμετείχαν μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς σε προσαρμοστικές δραστηριότητες όπως beach tennis, πετόσφαιρα, ομαδική γιόγκα και ποδόσφαιρο, δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Παράλληλα, το κέντρο φιλοξένησε το συνέδριο του έργου BONTS, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του έργου και συζήτησαν ιδέες για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από οικογένειες, οργανισμούς νεολαίας, αθλητικούς οργανισμούς και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αναπηριών.


Παιχνίδι προσανατολισμού για οικογένειες στην κοινότητα Αγίου Θεοδώρου

Η δραστηριότητα κατάρτισης ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση παιχνιδιού προσανατολισμού για οικογένειες στην κοινότητα Αγίου Θεοδώρου, Λάρνακας, με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε ώστε να ενισχύσει την ομαδικότητα, την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της κάθε οικογένειας, προσφέροντας παράλληλα ψυχαγωγία και εκπαίδευση, επιτρέποντας στους διαγωνιζόμενους να γνωρίσουν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του γραφικού χωριού.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδαbonts.euactive.org, ενώ ακολουθώντας τον ΜΚΟ Active Zone Outdoor στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (FacebookInstagram) μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις του έργου σε τοπικό επίπεδο.  

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Εκστρατεία Καθαρισμού της παραλίας Spyros

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ SPYROS Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας σε συνεργασία με τα Σχολεία PASCAL Private Secondary School Lefkosia και PASCAL Private Primary School Lefkosia πραγματοποίησαν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, εκστρατεία καθαρισμού

error: Content is protected !!