Search
Close this search box.

Αννίτα Δημητρίου Πρόεδρος ΔΗΣΥ: “Θεωρούμε πολύ σημαντική την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ και ορθά ο ΠτΔ την έχει αποδεχθεί και σε αυτήν την προσπάθεια έχει την απόλυτη στήριξή μας”

Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Θεωρούμε πολύ σημαντική την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ. Ορθά ο ΠτΔ την έχει αποδεχθεί και σε αυτήν την προσπάθεια έχει την απόλυτη στήριξή μας.

Η συνάντηση των δύο πλευρών με τον Γενικό Γραμματέα αποτελεί ευκαιρία να καταθέσουμε την ετοιμότητά και την ειλικρινή μας βούληση για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.

Ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσει η τουρκική πλευρά, εμείς πρέπει να επιμείνουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που αυτές διακόπηκαν, διαφυλάσσοντας το διαπραγματευτικό κεκτημένο.

Στη βάση των παραμέτρων και της φιλοσοφίας που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας και των συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί μέχρι και το Κραν Μοντανά. Τα ζητήματα της διακυβέρνησης, η πολιτική ισότητα και τα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες, πρέπει να γίνει σαφές ότι αποτελούν θέσεις και της δικής μας πλευράς.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλα 5 με 7 χρόνια για να αναζητήσουμε λύση. Θα είναι πολύ αργά.

Σε ένα ρευστό σκηνικό που αναδιατάσσεται ταχύτατα, όπως το σημερινό, οφείλουμε να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας.

07.10.2024

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!