Search
Close this search box.

Στο Γ.Ν Λάρνακας στο Τμήμα Νεφρολογίας, ο Βουλευτής Πρόδρομος Αλαμπρίτης μετά το χθεσινό δημοσίευμα του SkalaTimes


Της Γιώτας Δημητρίου

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Skalatimes για την υποστελεχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στο Τμήμα Νεφρολογίας, ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου επιβεβαίωσε ιδίοις όμμασι ότι δυστυχώς υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών.

Ο κ. Αλαμπρίτης δήλωσε στο SkalaTimes: «Ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Αλλά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως η υποστελέχωση του τμήματος Νεφρολογίας του Γ.Ν Λάρνακας είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, έχουν εγκριθεί επιπρόσθετες θέσεις, οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί . Από την άλλη, οφείλω να αναφέρω ότι από την επίσκεψη μου στο νοσοκομείο διαπίστωσα ότι οι λίγοι γιατροί που έχουν απομείνει στο Τμήμα Νεφρολογίας υπερβάλλουν εαυτό. Επικοινώνησα με την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. κ. Γιαννάκη η οποία μου ανέφερε πως είναι εις γνώση της το πρόβλημα. Της τόνισα ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα διότι αφορά τις ζωές και την υγεία των Νεφροπαθών ασθενών μας. Είναι ένα σοβαρό θέμα και δεν θα το αφήσουμε έτσι, μέχρι να λυθεί.

Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Ευθύμιο Δίπλαρο ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και όπως μου είπε, το θέμα υποστελέχωσης των νοσηλευτηρίων είναι ήδη εγγεγραμμένο. Κατέθεσα σήμερα για εγγραφή ξεχωριστό αυταπάγγελτο θέμα για την υποστελέχωση του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Λάρνακας και ζήτησα να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρία αν δεν έχει μέχρι τότε επιλυθεί το ζήτημα».

Το SkalaTimes θα επανέλθει στο σοβαρό αυτό θέμα που αφορά μερίδα συνδημοτών μας, ασθενών, που ενώ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την υγεία τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανικανότητα του κράτους, την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Το κράτος και η κυβέρνηση πότε επιτέλους θα θέσουν την υγεία, ζωή και ευημερία των πολιτών πάνω από γραφειοκρατίες και άλλα συμφέροντα;

Και όλα αυτά στον απόηχο της χθεσινής είδησης για τον ανάπηρο αιχμάλωτο του ’74 που περίμενε 5 μήνες να του δώσουν καινούριο αμαξίδιο και τελικά είχε ατύχημα με το παλιό και πέθανε!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!