Search
Close this search box.

«Να τους πάρετε σπίτι σας!»

SkalaTimes Team

Το πιο κάτω είναι ένα παλαιότερο άρθρο της “Αυγής” αλλά ως γνωστό, οι τακτικές της ακροδεξίας δεν αλλάζουν, συνεχίζουν και σήμερα στο ίδιο μοτίβο.
Με αφορμή λοιπόν την ατάκα, που ακούσαμε ξανά πρόσφατα από την ακροδεξία του τόπου, λίγο πολύ να λέει “να σας τους στείλουμε, να τους πάρετε σπίτι σας”, το SkalaTimes δημοσιεύει το παλαιότερο αυτό, αλλά επίκαιρο και σχετικό, άρθρο:

«Να τους πάρετε σπίτι σας!». Αγαπημένη και μόνιμη επωδός κάθε αξιοσέβαστου ακροδεξιού, προς την Αριστερά, στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό: «Αφού τους αγαπάτε τόσο τους μετανάστες, να τους βάλετε σπίτι σας!». Το έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές σε καφενεία, στην τηλεόραση, στη Βουλή. Δεν θέλω φυσικά να αναλύσω τον παραλογισμό και τη δημαγωγία αυτής της επωδού. Με βάση την ίδια λογική, όποιος ζητάει να κυκλοφορεί το μετρό το βράδυ πρέπει να γίνει τραμβαγέρης και να οδηγεί τους συρμούς, όποιος ζητάει φαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να γίνει ο ίδιος φαρμακοτρίφτης και να φτιάνει τα φάρμακα, όποιος ζητάει να βελτιωθούν τα σχολικά εγχειρίδια πρέπει να τα συγγράφει ο ίδιος κλπ.
Η επωδός, ωστόσο, συνήθως πετυχαίνει τον στόχο της, δυσκολεύοντας τον αριστερό συνομιλητή. Με κάποιες απολαυστικές εξαιρέσεις.

Πριν κάποια χρόνια στην τηλεόραση κάποιος επιφανής φασίστας «στρίμωχνε» τον Νάσο Θεοδωρίδη, επιμένοντας: «Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας τους λαθρομετανάστες, αφού τους αγαπάτε;», «Εσείς, κ. Θεοδωρίδη, θα τους παίρνατε σπίτι σας;».
Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Βεβαίως και θα τους έπαιρνα, με χαρά! Τους φασίστες σαν κι εσένα δεν θα ‘παιρνα!».

Ολόκληρο το άρθρο: https://www.avgi.gr/politiki/97154_na-toys-parete-spiti-sas

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!