Search
Close this search box.

ΠΟΓΟ: 8ο Βραβείο Γυναικείας Προσφοράς «Κλειώ Χριστοδουλίδου και Κατίνα Νικολάου»

Τιμούμε τις γυναίκες της Κύπρου, Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες, 50 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την εισβολή. 

Δέσπω Εγγλέζου Ζησίμου, Λεϊλά Χουσεϊν Κιράλπ

Είναι σαφές ότι ο δρόμος προς την πλήρη ισότητα και ισοτιμία των φύλων είναι μακρύς. Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η έμφυλη βία σε όλες τις μορφές, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο, η ελλιπής κρατική στήριξη, η περιορισμένη συμμετοχή στη δημόσια και πολιτική ζωή είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Κύπρο και στον κόσμο. Αυτά τα προβλήματα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, για τις χαμηλόμισθες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες. Για τις γυναίκες μονογονιούς, τις μετανάστριες, τις γυναίκες με αναπηρίες, τις γυναίκες ΛΟΑΤΚΙ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ θέσπισε, το 2017, το Βραβείο Γυναικείας Προσφοράς «Κλειώ Χριστοδουλίδου και Κατίνα Νικολάου», με στόχο να αναδείξει γυναίκες από όλους τους τομείς της ζωής και να συμβάλει στην ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων και αντιλήψεων που περιορίζουν τις γυναίκες. 

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 8η τελετή απονομής του Βραβείου Γυναικείας Προσφοράς «Κλειώ Χριστοδουλίδου και Κατίνα Νικολάου».

Φέτος, 50 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή, και  με τη σκέψη στον Ιούλη του 1974, στις μέρες που στιγματίστηκαν από λέξεις όπως θάνατος, απώλεια, ξεριζωμός, το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, επιλέγει να αναδείξει μέσω του Βραβείου Γυναικείας Προσφοράς, τα δεινά που έχουν υποστεί  οι γυναίκες του τόπου μας, Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες. 

Οι φετινές τιμώμενες με το Βραβείο Γυναικείας Προσφοράς, Δέσπω Εγγλέζου  Ζησίμου και Λεϊλά Χουσεϊν Κιράλπ, είναι  δύο γυναίκες που έχουν βιώσει την απώλεια καθώς έχασαν τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα. Στο όνομα τους η ΠΟΓΟ επιλέγει να τιμήσει όλες τις γυναίκες της Κύπρου που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες του 1974. 

Ταυτόχρονα, μέσω της της φετινής απονομής του Βραβείου, η ΠΟΓΟ καταδεικνύει ότι ο πόλεμος και η κατοχή έχουν πλήξει όλες τις Κύπριες, Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα για την επανένωση του λαού μας. Μόνο αν αναγνωρίσουμε τα κοινά μας λάθη, τις κοινές μας πληγές αλλά και τους κοινούς μας στόχους θα καταφέρουμε να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα και να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές Κυπρίων. 

Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Η εξωφρενική δήλωση του ΥΠΟΙΚ για το στεγαστικό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση διαβιεί σε άλλο σύμπαν από αυτό που ζει η υπόλοιπη Κύπρος

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμα Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες με κάθε σοβαρότητα στην τοποθέτηση ότι «όχι μόνο δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στέγασης στην

error: Content is protected !!