Search
Close this search box.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030, στο Κλουζ της Ρουμανίας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030 στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Ευρώπης “Culture Next”, στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Ο κ. Βύρας, ενώπιον 100 εκπροσώπων από πόλεις που είναι υποψήφιες, μελλοντικές και προηγούμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, καθώς και εκπροσώπων διεθνών και ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, παρουσίασε τη δυναμική και την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας, τονίζοντας τη σημασία του τίτλου για την πόλη και τη χώρα μας.

“Όλες και όλοι μαζί δημιουργούμε τη Λάρνακα 2030! Όλες και όλοι μαζί διεκδικούμε ένα προνομιακό μέλλον για την πόλη μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση, επισημαίνοντας την έμφαση που δίνεται στον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την καινοτομία ως πυλώνες για την ανάπτυξη της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής.

Η υποψηφιότητα της Λάρνακας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030 αποτελεί έναν κρίσιμο στόχο για την ανάδειξη της πόλης στο διεθνές προσκήνιο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και την προώθηση της τοπικής δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο Δήμος Λάρνακας, με τη στήριξη των πολιτών και φορέων της πόλης, συνεχίζει με όραμα και αποφασιστικότητα την πορεία προς την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου, φέρνοντας τη Λάρνακα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής για το 2030.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Οκτωβρίου 2024

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Λάρνακα-Ρώμη ένα αεροπλάνο δρόμος

Την έναρξη ενός νέου, απευθείας δρομολογίου που θα ενώνει την Κύπρο με τη Ρώμη ανακοίνωσε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία AEGEAN. Όπως αναφέρεται, το νέο

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Δεν αρκεί να δίνουμε πτυχία γνώσεων στα παιδιά μας. Οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους να τα βοηθήσουμε να καλλιεργηθούν συνολικά»

«Όσο ο νους μεγαλώνει δυσανάλογα σε σχέση με την καρδιά τόσο πιο αβέβαιη γίνεται η συνέχεια του είδους μας. Στη νέα εποχή ό,τι μπορεί να

error: Content is protected !!