Search
Close this search box.

Ενδοσχολική Διαλογική Συζήτηση στα Αγγλικά στο Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας

Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας η ενδοσχολική διαλογική συζήτηση (debate) στα Αγγλικά, με θέμα «Should social media of minors be regulated?» (Πρέπει να ελέγχονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ανήλικων;).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα στις μέρες μας, καθώς η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια, την ελευθερία της έκφρασης και τον αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων. Το θέμα επιλέχθηκε
από κοινού από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό και τους μαθητές, ώστε να είναι ενδιαφέρον για τους ίδιους, σχετικό με την καθημερινότητά τους και να αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις πτυχές του θέματος: την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, την ψυχική υγεία και τις δραστηριότητες αναψυχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο ομάδες μαθητών παρουσίασαν δυναμικά τα επιχειρήματά τους σε μια συζήτηση υψηλού επιπέδου.



Η Ομάδα 1, που υποστήριξε τη ρύθμιση και έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ανήλικων, είχε αρχηγό τον Χρίστο Αρσένογλου και μέλη τους Γεωργία Φιλίππου, Ανδρέα Τζιαπούρα, Ελένη Γεωργιάδου, Ανδρεάνα Ελίζα Μιχαηλίδη, Έριν Γκλόβερ, Αλεξάντρου Μπαλασιάνου, Μενέλαο Συρίμη, Μάριο Κωνσταντίνο Ιωάννου, Παναγιώτη Κούμα και Ραφάλ Αμπάς.

Στην Ομάδα 2, η οποία υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, αρχηγός ήταν ο Στέλιος Πετρίδης, με μέλη τους Ειρήνη Κυπριανού, Έριν Γκλόβερ, Ανδρέα Πέτρου, Νικόλ Λοΐζου, Σαφουάτ Αμπάς, Ηλέκτρα Κακουλλή, Δάφνη Νικολάου, Οδυσσέα Ντάλια και Χρυσοβαλάντη Γεωργίου. Παρουσιάστριες της εκδήλωσης και συντονίστριες της διαλογικής συζήτησης ήταν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης, Ιωάννα Πιερίδη και Εύα Φραγκούλη.

Οι μαθητές και μαθήτριες, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, ανέπτυξαν δομημένα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, επιδεικνύοντας κριτική σκέψη και ικανότητα ανάλυσης ενός σύγχρονου και αμφιλεγόμενου ζητήματος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν καλλιέργησαν μόνο δεξιότητες όπως υπευθυνότητα, ομαδική εργασία, διαπραγμάτευση και ανάληψη πρωτοβουλιών, αλλά ανέπτυξαν επίσης πνεύμα συνεργασίας και την ικανότητα να διαχειρίζονται προκλήσεις σε πραγματικές συνθήκες συζήτησης και αντιπαράθεσης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μία εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας τη δημιουργική σκέψη, την επιχειρηματολογία και τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Και οι δυο ομάδες παρουσίασαν εμπεριστατωμένα τις απόψεις και τις θέσεις τους. Με μικρή διαφορά στην τελική βαθμολογία, νικήτρια της Διαλογικής Συζήτησης ήταν η Ομάδα 1, η οποία υποστήριξε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ανήλικων πρέπει να ελέγχονται και να ρυθμίζονται. Υπεύθυνη καθηγήτρια της όλης διοργάνωσης ήταν η κα. Έλενα Καλλή, καθηγήτρια Αγγλικών, η
οποία καθοδήγησε και προετοίμασε τους μαθητές για αυτή τη σημαντική πνευματική
αναμέτρηση.

Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώνει τη σημασία του διαλόγου και της κριτικής σκέψης στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ενισχύει τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκό και επικοινωνιακό επίπεδο. Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων και την ελεύθερη έκφραση ιδεών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Επαρχιακή Συντονιστική Λάρνακας για τη Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον ρατσισμό

Συστάθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 η Επαρχιακή Συντονιστική Λάρνακας για τη Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον ρατσισμό. Την Επαρχιακή Συντονιστική Λάρνακας

error: Content is protected !!