Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φώτος Φωτιάδης.
Την είδηση έφερε στο φως η οικογένειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη ,18 Ιουλίου στις 6.30μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς και η ταφή στο νέο κοιμητήριο Αγλαντζιάς.
Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν εισφορές στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.
Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του ηθοποιού Φώτου Φωτιάδη
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Φώτου Φωτιάδη, ενός καλλιτέχνη που σφράγισε με την πολυετή παρουσία του τη θεατρική σκηνή του τόπου μας και ειδικά τη θεατρική παραγωγή αρχαίου ελληνικού δράματος.
Ο Φώτος Φωτιάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1958. Σπούδασε υποκριτική με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας. Με την επιστροφή του στην Κύπρο μετά τις σπουδές, εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση. Συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, όπου παρουσίαζε την εκπομπή με τίτλο «Για τα μεγάλα παιδιά», για την οποία έγραφε, διασκεύαζε και σκηνοθετούσε θεατρικά έργα στα οποία συμμετείχε και ο ίδιος ως ηθοποιός.
Το 1971, με την ίδρυση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στις παραγωγές του κρατικού μας θεάτρου. Το 1973 μετέβη στο Λονδίνο για μετεκπαίδευση στη σκηνοθεσία με υποτροφία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά την παραμονή του εκεί, δίδαξε αρχαίο ελληνικό δράμα στη Δραματική Σχολή του Dartinghton College of Arts και οργάνωσε εργαστήρια για την αρχαία τραγωδία στη Royal Academy of Dramatic Arts. Το 1975 μετέβη στον Καναδά όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης με μια ομάδα μελέτης της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ίδρυσε τη «Νέα Θεατρική Ομάδα», με την οποία ανέβασε έργα ρεπερτορίου και εκπροσώπησε την Κύπρο στις «Διεθνείς Ημέρες Ανοικτού Θεάτρου» στην Αθήνα (1980) και στο Φεστιβάλ Ιθάκης (1981 και 1982) στο οποίο κέρδισε το 1982 το Α’ βραβείο καλύτερης παράστασης με το έργο «Θρύλος του Ακρίτα». Δίδαξε επίσης θέατρο στο Εθνικό Ωδείο Λευκωσίας και Λεμεσού, σκηνοθέτησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα το έργο «Το δαχτυλίδι της μάνας» του Μανώλη Καλομοίρη και συνεργάστηκε με το «Νέο Θέατρο Βλαδίμηρου Καυκαρίδη» ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και με την ιδιότητά του αυτή, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για το αρχαίο δράμα.