Search
Close this search box.

“Τρεις πικρές αλήθειες ανεπίδεκτες αμφισβήτησης” από τον Τζόσεφ Φράγκο

Ο γνωστός νομικός και αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Λάρνακος, Ιωσήφ Φράγκος, συχνά εκφράζεται μέσω άρθρων και αναρτήσεων στα ΜΚΔ.
Η πιο κάτω ανάρτηση του, βασισμένη σε γεγονότα που όλοι βιώσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ας μας προβληματίσει όλους.

Αυτούσια η ανάρτηση:


Ανεξαρτήτως της πλευράς του φράχτη που καθόταν ο καθένας από εμάς κατα την περίοδο της πανδημίας, υπάρχουν τρεις πίκρες αλήθειες που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Η Πρώτη
Η έμμεση (σε πολλές περιπτώσεις άμεση) επιβολή στον εμβολιασμό κτίστηκε στη βάση του αφηγήματος ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό. Πρέπει να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού για να σταματήσει η διασπορά του ιού, έλεγε το αφήγημα. Πλέον, είναι αδιαμφισβήτητο ότι και οι εμβολιασμένοι ήταν δυνητικοί δότες του ιού, του οποίου η μετάδοση συνέχισε να καλπάζει από ένα άνθρωπο σε άλλο, ανεξαρτήτως του εμβολιαστικου στάτους του καθενός. Κανένας περιορισμός στην μεταδοτικότητα δεν προέκυψε λόγω εμβολιασμού. Με αυτό υπόψη, η πρώτη πικρή αλήθεια είναι ότι αχρείαστα περιορίσαμε ανθρώπινες ελευθερίες και αχρείαστα περιθωριοποιήσαμε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι η επιστημονική κοινότητα είναι υποχρεωμένη να πει ένα μεγάλο συγγνώμη που αδίκως και αχρείαστα βίασε τις ανθρώπινες ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η Δεύτερη
Το δικαίωμα στη ζωή είναι το υπέρτατο ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει παση θυσία να προστατευτεί. Πρέπει να ανεχτούμε κάθε περιορισμό σε κάθε ελευθερία που έχουμε για να σώσουμε ζωές, ήταν το βασικό επιχείρημα της κρατούσας άποψης υπέρ των λοκνταουνς και της επιβολής των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων. Στην θεωρία του, το επιχείρημα εστιάζεται σε στερεά θεμέλια. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα ίδια θεμέλια έχουν καταρρεύσει το δεύτερο μισό του 2022 και το 2023, όπου παρουσιάζεται μεγαλύτερη θνητότητα από τα χρόνια 2020-22 και υπάρχει μεγαλύτερη της αναμενόμενης θνητότητα (excess deaths), σε ποσοστά που άγγιξαν ακόμα και το 20%;
Η δεύτερη πικρή, αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι κανένα κέντρο λήψεως αποφάσεων, κανένα συστημικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, κανένας ΠΟΥ, κανένα υπουργείο υγείας, καμμία δυτική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την άνευ προηγούμενου απώλεια ζωής μετά το τέλος της πανδημίας. Κανένας δεν ρωτά γιατι συμβαίνει αυτό. Η δήθεν ευαισθησία μας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής ήταν τελικά επιλεκτική και τα τάχατες στερεά θεμέλια του επιχειρήματος στη βάση του οποίου κλείσαμε την κοινωνία των πολιτών στα σπίτια τους, μόνο στερεά δεν ήταν.
Η δεύτερη πικρή αλήθεια είναι ότι η μετά πανδημίας εποχή και τα excess deaths ( οι επίσημοι αριθμοί το λένε) ξεγύμνωσαν την υποκρισία του αφηγήματος της κρατούσας άποψης.

Η Τρίτη
Η Τρίτη πικρή αλήθεια αφορά την κατάρρευση του αφηγήματος της κρατούσας επιστημονικής άποψης ότι μετά βεβαιότητας η προέλευση του ιού ήταν από ζώο σε άνθρωπο με μια αγορά της Γουχαν στην Κίνα. Όλες οι ενδείξεις τείνουν πλέον να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογιας στην Γουχαν (The Wuhan Lab Leak Theory). Δεν υπάρχει μετά βεβαιότητας απάντηση, αλλά αυτή είναι η επικρατέστερη. Η επιστημονική κοινότητα που το 2020 και το 2021 επέμενε μετά μανίας ότι αυτό δεν μπορούσε να ισχύει και κατάτασσε το Wuhan Lab Leak Theory στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας, μένει σοβαρά εκτεθειμένη.

Εν κατακλείδι, αυτοί που ακολουθούν ευλαβικά την δήθεν κρατούσα επιστημονική άποψη και ασπάζονται το ‘follow the science’ οφείλουν να αναθεωρήσουν.

Η επιστήμη πρόσφερε, προσφέρει και θα προσφέρει τα μέγιστα στην εξέλιξη του ανθρώπου. Φτάνει να είναι δεκτική στην αμφισβήτηση και να σέβεται την αντίθετη άποψη.

Στο τέλος της ημέρας, ειναι μέσω της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης ιδεών και απόψεων που αυτή εξελίχθηκε.

Και τέλος, ας ο κάθε ένας από εμάς γίνει σοφότερος από την τραγική εμπειρία της πιο επικής ανοησίας στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, γενομένη τα έτη 2020-22.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας φιλοξενεί το Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας Δελτίο Τύπου ΔιεθνέςΠρωτάθλημα Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε συνεργασία με την Tennis

Ο Δήμος Λάρνακας και ο ΕΟΑ Λάρνακας, προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων

Ο Δήμος Λάρνακας και ο ΕΟΑ Λάρνακας, σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων

error: Content is protected !!