Search
Close this search box.

Λάρνακα: Ολοκληρώθηκε χθες η κατεδάφιση στην περιοχή «Παμπούλα»

Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας

Ολοκληρώθηκε χθες η κατεδάφιση των τριών υπόλοιπων εγκαταλειμμένων παραπηγμάτων τα οποία θεωρήθηκαν επικίνδυνα στην περιοχή «Παμπούλα».

Τα εν λόγω παραπήγματα τα έχει εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του και συχνά γίνονται εστία βανδαλισμών και εμπρησμών. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Λάρνακας είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ετοιμασίας εγγραφών προσφορών για κατεδάφιση τους καθώς και για αφαίρεση των πατωμάτων των οικοδομών που είχαν ήδη κατεδαφιστεί.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανική περιοχή, «Παμπούλας» η οποία που βρίσκεται παρόδια της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα οχλήριας σε βαθμό που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμος Λάρνακας πέραν της αποκοπής χόρτων και αγρίας βλάστησης και τον καθαρισμό του παράπλευρου καναλιού τουλάχιστο 3 φορές το χρόνο, με δική του πρωτοβουλία προβαίνει σε συχνές ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών και άλλων αντικείμενων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε επισημάνει πολλές φορές στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την απαράδεκτη κατάσταση της περιοχής, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.  Παράλληλα, είχε προβεί και σε εισηγήσεις για εκμίσθωση του χώρου στο Δήμο Λάρνακας για αξιοποίηση του.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους: Μονόδρομος η διοικητική και οικονομική αυτονομία των ΕΟΑ  

Δημοσιογραφική Διάσκεψη: 100 Ημέρες Λειτουργίας ΕΟΑ Λάρνακας Την επιτακτική ανάγκη για οικονομική και διοικητική αυτονομία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) μέσω της κρατικής οικονομικής στήριξης,

error: Content is protected !!