Search
Close this search box.

“Winds of Change” στο Δήμο Λάρνακας


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με εκρποσώπους της Δικοινοτικής Κυπριακής ΙστιοπλοϊκήςΟμάδας “Winds of Change”. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Δημοτικός
Σύμβουλός κ. Μάριος Κουκούμας.

Η “Winds of Change” είναι η πρώτη Δικοινοτική Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομάδα η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Προγράμματος YoungLeaders της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC). 

Με πρωτοβουλία της Κύπριας Ολυμπιονίκη και Ιδρύτρια της Ομάδας,  κ. Σοφία Παπαμιχαλοπούλου, απευθυνόμενη σε νέους Κύπριους ηλικίας 18-35 ετών, έχει δημιουργηθεί μια Ομάδα αποτελούμενη από έξι Ελληνοκύπριους και έξι Τουρκοκύπριους, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ιστιοπλοΐας με απώτερο στόχο να πλεύσουν μαζί γύρω από το διαιρεμένο νησί. 

Στη διάρκεια του ταξιδιού, τα Μέλη της Ομάδας θα αναπτύξουν περαιτέρω τις ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετες προκλήσεις και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες προβολής για να εμπνεύσουν και άλλους στο να αγκαλιάσουν τις δικοινοτικές δραστηριότητες.

Ολόκληρο το ταξίδι θα καταγραφεί σε μια παραγωγή ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης και Αθλητισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας συγχάρηκε τους εκπροσώπους της “Windsof Change” για την πρωτοβουλία και σημείωσε ότι ενέργειες όπως αυτές συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δυο κοινοτήτων και ανάφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας θα είναι αρωγός  στην προσπάθεια αυτή.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους: Μονόδρομος η διοικητική και οικονομική αυτονομία των ΕΟΑ  

Δημοσιογραφική Διάσκεψη: 100 Ημέρες Λειτουργίας ΕΟΑ Λάρνακας Την επιτακτική ανάγκη για οικονομική και διοικητική αυτονομία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) μέσω της κρατικής οικονομικής στήριξης,

error: Content is protected !!