Search
Close this search box.

Μαρτυρίες για τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη: «Το παιδί ήταν πνιγμένο, δίπλα σε μία σημαδούρα»


Μαρτυρίες σχετικά με τον θάνατο του 11χρονου γιου του Έλληνα ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος εντοπίστηκε πνιγμένος στους Φούρνους Ικαρίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο  Δημήτρης Καρύδης, δήμαρχος των Φούρνων, αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη αλλά και διέψευσε τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το πού εντοπίστηκε.

«Ένα νησί είναι συντετριμμένο. Η μητέρα του διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια, έρχονται κάθε καλοκαίρι και κάνουν και τις διακοπές τους» σημείωσε, αρχικά, στην ΕΡΤ.

Γύρω στις 17:30, η μητέρα του 11χρονου τον ενημέρωσε για την εξαφάνισή του και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε αναζήτηση. 

«Εμένα η μητέρα με ενημέρωσε γύρω στις 17:30 ότι από τις 14:00 έχουν χάσει και δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο. Κατευθείαν ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς, δεν βρήκαμε τίποτα» δήλωσε.

Τελικώς, μία ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα και τον βρήκε νεκρό. «Μετά, μία ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα, μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμί του» είπε, ειδικότερα.

Ο κ. Καρύδης διέψευσε πως ο 11χρονος εντοπίστηκε μπλεγμένος σε δίχτυα, όπως είχε γίνει γνωστό, και είπε πως «βρέθηκε κοντά σε σημαδούρα». 

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει ναυαγοσώστης στο σημείο, εξήγησε πως παρότι είναι πολυσύχναστη παραλία, δεν είναι οργανωμένη και άρα δεν μπορεί να κάνει αίτημα για ναυαγοσώστη. 

«Κανείς δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο» κατέληξε.

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο Θοδωρής Τσιμπίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, σημειώνοντας πως «το παιδί είχε φάει, αυτό ήταν το μεγάλο λάθος». 

«Το πιο πιθανό είναι το παιδάκι στην προσπάθεια του να κρατηθεί στην επιφάνεια είναι να τύλιξε το χέρι του στο σχοινί της σημαδούρας» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

 «Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία Πλάκα και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία Πλάκα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».

Η ΝΕΚΡΟΨΙΑΝΕΚΡΟΤΟΜΗ

Καθαρό πνιγμό «έδειξε» ως αιτία θανάτου η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη, που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό είναι το αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του 11χρονου, η οποία μεταφέρθηκε από την Ικαρία στη Σάμο, μετά το τραγικό γεγονός. Παράλληλα έχουν ληφθεί δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ
Τη Δευτέρα η κηδεία του 11χρονου
Το πρωί της Δευτέρας θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο 11χρονο Χρήστο Σταμούλη, ο οποίος πνίγηκε στους Φούρνους.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω κοινωνικών δικτύων ο αδερφός του τραγικού πατέρα και επίσης ηθοποιός, Ισίδωρος Σταμούλης.

«Κηδεύουμε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας το αγγελούδι μας Χρήστο Σταμούλη 11 ετών» γράφει η ανακοίνωση.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους: Μονόδρομος η διοικητική και οικονομική αυτονομία των ΕΟΑ  

Δημοσιογραφική Διάσκεψη: 100 Ημέρες Λειτουργίας ΕΟΑ Λάρνακας Την επιτακτική ανάγκη για οικονομική και διοικητική αυτονομία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) μέσω της κρατικής οικονομικής στήριξης,

Η εξωφρενική δήλωση του ΥΠΟΙΚ για το στεγαστικό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση διαβιεί σε άλλο σύμπαν από αυτό που ζει η υπόλοιπη Κύπρος

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμα Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες με κάθε σοβαρότητα στην τοποθέτηση ότι «όχι μόνο δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στέγασης στην

error: Content is protected !!