Search
Close this search box.

Μάριος Κουκουμά: «Δεν επαιτούμε, απαιτούμε, αυτό πρέπει να είναι το ομόγνωμο και ομόφωνο μήνυμα της πόλης»


Mε μια έντονη ανάρτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΑΚΕΛ), κ. Μάριος Κουκουμάς σχολίασε την επιστολή που έστειλε ο ΠτΔ στον Δήμο Λάρνακας αναφορικά με το αίτημα της Λάρνακας για πανεπιστημιακή Σχολή στη Λάρνακα.
Αυτούσια η ανάρτηση του:

Η Λάρνακα δεν είναι επαίτης!

Ξανά εκλογές εν όψει και ανοίγει ξανά η μεγάλη συζήτηση για την Πάνεπιστημιακή Σχολή στην Λάρνακα. Πάγιο και χρόνιο αίτημα της Λάρνακας. Καμία ανάλυση του διαχρονίκου αυτού αιτήματος της πόλης δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν αναζητηθούν οι διαχρονικές αμφιταλαντέυσεις με μικροπολιτικό χρωματισμό από φορείς και σώματα στον Κυβερνητικό εμπαιγμό. Το θέμα “ανακινήθηκε” μετά την επιστολή του ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδη προς τον Δήμο Λάρνακας προχθές με την οποία δηλώνει την πολιτική βούληση για δημιουργία Σχολής. Η επιστολή στάλθηκε στην βάση συζήτησης που έγινε κατά την επίσκεψη του στην Επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης όπου τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα από τον Δήμαρχο Λάρνακας και αρμόδιους φορείς. 

Από προεκλογικές υποσχέσεις και “δεσμεύσεις” έχουμε χορτάσει ομοίως και από εμπαιγμό. 

Οι συνεντεύξεις για την αναγκη Πανεπιστημιακής Σχολής ή πηχυαίοι τίτλοι “φουλάρουν για σχολή στην Λάρνακα” και οι μεγάλες κουβέντες για επιτηδευμένο χειροκρότημα εκ του περισσού. Μόλις πριν δύο χρόνια το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κυβέρνηση Αναστασιαδή με 2ο τη τάξει τον κ. Χριστοδουλίδη, μας είπαν ότι η δέσμευση τους για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Λάρνακα ήταν προϊόν παρεξήγησης και ότι εν πολλοίς θεωρούσαν ότι θα στοιχίσει 10 εκατομύρια (αν είναι δυνατόν με 10 εκατομμύρια να φτιάξεις σοβαρή πανεπιστημιακή σχολή από το μηδέν) ενώ της Πρυτανείας για 101 εκατομμύρια. 

Μα και αυτό να ίσχυε δεικνύε ένα εξ ίσου σημαντικό γεγονός, την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα αιτήματα της Λάρνακας. Η διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων είναι 90.000.000 ούτε ένα ούτε δύο αλλά 90, είναι 1000% περισσότερα από την εκτίμηση του τότε ΠτΔ και Υπουργικού Συμβουλίου. Πόσο πρόχειρα εξήγγειλε την υλοποίηση ενός πάγιου αίτηματος της Λάρνακας με πολυεπίπεδες θετικές εξελίξεις από οικονομικές μέχρι κοινωνικές? Δεν θυμάμαι σχεδόν σε κανένα άλλο έργο τέτοιας σημασίας να υπήρξε τόση “ασυνεννοησία” οπουδήποτε στην Κύπρο.

Να σημειωθεί εδώ ότι κατά την διακυβέρνηση Αναστασιάδη η υπόσχεση για Πανεπιστημιακή Σχολή δόθηκε 4 φόρες με την πιο πάνω ως τελευταία αν δεν κάνω λάθος.

Τότε αυτή την “παρεξήγηση” την σεκόνταραν να πέσει στα μαλακά όλοι σχεδόν οι τοπικοί αξιωματούχοι του Κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο. 

Οι πρακτικές αυτές καταδικάζουν και την πόλη και το μέλλον της, οι βουλευτές, αλλά και συνάμα όλοι όσοι αντιπροσωπεύουν την Λάρνακα έχουν μπροστά τους πεδίον δόξης λαμπρόν να αποδείξουμε την αλήθεια των λόγων με έργα.

Δεν μηδενίζεται επ ουδενί η πρόσφατη επιστολή του κ. Χριστοδουλίδη αλλά δεν κρατάμε απλά μικρό καλάθι αλλά το μικρότερο. 

Η Λάρνακα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της το οποίο ούτε μόνο του θα έρθει, ούτε θα μας το δώσουν τρίτοι. Θα χειροκροτήσουμε πρώτοι όταν δούμε τις υποσχέσεις και την “πολιτική βούληση” να παίρνει σάρκα και οστά με συγκεκριμένες δράσεις, αποφάσεις και χρονοδιαγράμματα. Κρινόμαστε όλοι όχι μόνο από τις θέσεις και τις πράξεις μας, αλλά και από το πως διαχειριζόμαστε και πως διεκδικούμε το μέλλον της Λάρνακας. 

Οι καιροί των χειροκροτημάτων και των επευφημιών στην βάση υποσχέσεων πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί από όλους στην Λάρνακα. 

Οι μεγάλοι λόγοι και κουβέντες αχρείαστες. 

Πάθαμε καιρός να μάθουμε.

Εκείνο όμως που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η Λάρνακα δεν επαιτεί την δημιουργία μιας σύγχρονης Πανεπιστημιακής Σχολής, την απαιτεί δικαιωματικά και με μια σειρά ποιοτικών επιχειρημάτων. 

Δεν επαιτούμε, απαιτούμε.

Αυτό πρέπει να είναι το ομόγνωμο και ομόφωνο μήνυμα της πόλης.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!