Search
Close this search box.

Καταδίκη ΝΕΔΗΣΥ των επεισοδίων στη Λεμεσό

Τα όσα έγιναν χτες στη Λεμεσό και οι καταστροφές σε μαγαζιά, περιουσίες αλλά και ο κίνδυνος της ίδιας της ζωής συνανθρώπων μας, δεν μπορούν απλώς να χαρακτηρίζονται ως καταδικαστέα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιοριστούμε ως πολιτεία μόνο στη λεκτική τους καταδίκη. Όταν ομάδες κουκουλοφόρων, παρά το ότι τα σχέδιά τους ήταν γνωστά, αφέθηκαν να σπέρνουν τον τρόμο και να επιτίθενται σε δημοσιογράφους και πολίτες, τα λόγια είναι φτωχά. Και είναι επίσης φτωχά όταν από την άλλη φανερώθηκαν και πάλι χτυπητές αδυναμίες από τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν την τάξη και τον νόμο.

Δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε την κοινωνία μας έρμαιο στο χέρι κανενός. Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους και θα πρέπει η πολιτεία να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και εκείνων που με τον πολιτικό τους λόγο εξέθρεψαν τα φαινόμενα ξενοφοβίας, ρατσισμού καθώς και τη χρήση βίας απέναντι σε πολίτες και περιουσίες.  Οι ηθικοί αυτουργοί, οι διοργανωτές και οι υπαίτιοι των εκτρόπων πρέπει να τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας ώστε να μην βιώσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις. 

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν ανεχόμαστε τον παραμικρό συμβιβασμό σε θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και θα είμαστε απέναντι σε ακραίες, φασιστικές πρακτικές των οποιωνδήποτε έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λαμβάνουν τον νόμο στα χέρια τους. Συμπορευόμαστε με την καθολική κοινωνική απαίτηση της επιβολής της τάξης και του νόμου και συντασσόμαστε επίσης με την πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για αναστολή των οποιωνδήποτε άλλων εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί εν μέσω αυτού του τεταμένου κλίματος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα-Ρώμη ένα αεροπλάνο δρόμος

Την έναρξη ενός νέου, απευθείας δρομολογίου που θα ενώνει την Κύπρο με τη Ρώμη ανακοίνωσε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία AEGEAN. Όπως αναφέρεται, το νέο

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Δεν αρκεί να δίνουμε πτυχία γνώσεων στα παιδιά μας. Οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους να τα βοηθήσουμε να καλλιεργηθούν συνολικά»

«Όσο ο νους μεγαλώνει δυσανάλογα σε σχέση με την καρδιά τόσο πιο αβέβαιη γίνεται η συνέχεια του είδους μας. Στη νέα εποχή ό,τι μπορεί να

error: Content is protected !!