Search
Close this search box.

Εκδήλωση ΑΚΕΛ Λ/κας: Αριστερά & Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ζουχούρι εκδήλωση με θέμα Αριστερά και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την ορμή της Ιστορίας, με το Βλέμμα στο μέλλον.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρώην δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η μεταμόρφωση της Λάρνακας από μια πόλη παραμελημένη σε μια πόλη μεταμορφωμένη φέρει τη σφραγίδα της Αριστεράς, όπως τονίστηκε στη εκδήλωση με τίτλο «Αριστερά και τοπική αυτοδιοίκηση: με την ορμή της ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον».  Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως, ένας από τους δημάρχους από την Αριστερά που συνέβαλαν στο να μπει η πόλη στο δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης.

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι  η Αριστερά αγωνίστηκε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα έδιναν ώθηση ξανά στην ανάπτυξη της πόλης μέσα από τη  δημιουργική δράση των τοπικών αρχών.  “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε βήμα στο οποίο ο κυπριακός λαός μπορούσε να εκφράσει βούληση. Υπήρξε πεδίο στο οποίο μπορούσε ν’ αναπτυχθεί πολιτική και κοινωνική δράση προς όφελος του ταλαιπωρημένου τόπου, του εξαθλιωμένου από την αποικιοκρατία, τις συγκρούσεις και έπειτα από την εισβολή, κυπριακού λαού. Αυτό συνέβη και με τη Λάρνακα. Μια πόλη παράθυρο στον κόσμο, που δημιουργεί, που πρωτοπορεί, που νοιάζεται και μεριμνά για τους ανθρώπους της. Έτσι οραματίστηκε η Αριστερά τη Λάρνακα,  βάζοντας τη σφραγίδα της στην πορεία της πόλης” ανέφερε πλέκοντας το εγκώμιο των ανθρώπων που μπήκαν μπροστά για να υπηρετήσουν όπως ο Λύσος Σανταμάς, ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Ανδρέας Μωϋσέως και ο σημερινός δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, στο χαιρετισμό του, απέδωσε τα εύσημα στον Ανδρέα Μωϋσέως τονίζοντας ότι ήταν ο δήμαρχος που έβαλε τις βάσεις και ξεκίνησε την αλλαγή που βλέπουμε σήμερα στη Λάρνακα.  “Ο Ανδρέας Μωυσέως υπήρξε μια προεξάρχουσα προσωπικότητα μεταξύ των αξιωματούχων που υπηρέτησαν την πόλη μας.

Οραματιστής και ιδεολόγος, υπηρέτησε με υπέρμετρο ζήλο και αφοσίωση την πόλη, εμπλουτίζοντάς την με αναπτυξιακά έργα υποδομής και εξωραϊσμού που συνέβαλαν στην ευημερία των δημοτών. Ο Ανδρέας Μωυσέως δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο δήμαρχος της αρχής της αλλαγής της Λάρνακας” τόνισε ο Ανδρέας Βύρας παραθέτοντας τα έργα που υλοποιήθηκαν επί της θητείας του Ανδρέα Μωϋσέως αλλά και τα έργα που προγραμματίστηκαν και ακολούθησαν.

Από την πλευρά της, η επαρχιακή γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου υπογράμμισε ότι για το ΑΚΕΛ, ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά αποτελούσε και αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της παρέμβασης και της συμβολής στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  Σημείωσε επίσης ότι με τη συμβολή των ανθρώπων που μπήκαν μπροστά όπως ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Ανδρέας Μωϋσέως και ο Αντρέας Βύρας, με σωστούς χειρισμούς και διεκδικητικότητα, η Λάρνακα είναι έτοιμη στο τομέα της ανάπτυξης με τεράστιες προοπτικές. “Σήμερα αποτελεί έναν αξιοθαύμαστο προορισμό για τους επισκέπτες της και λειτουργική πόλη για τους κατοίκους της”. Για τον Ανδρέα Μωυσέως ανάφερε “Ο Αντρέας Μωϋσέως,  δεν είναι άνθρωπος των πολλών και των μεγάλων λόγων. Εργάστηκε όμως μεθοδικά και  συλλογικά , και στις συνειδήσεις των συνεργατών του και των πολιτών της Λάρνακας κατέχει το παράσημο της εντιμότητας στην πορεία της διαδρομής του”

Στην αντιφώνηση του ο Ανδρέας Μωυσέως βαθιά συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση συνεργατών του, πρωην Δημοτικών Συμβούλων και γενικά από την παρουσία παραγόντων της πόλης που εργάστηκαν ενωμένοι για την πρόοδο  της Λάρνακας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους αναφέροντας ότι θα μπορούσε να συνεδριάσει σε απαρτία απόψε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακα που ήταν Δήμαρχος. Μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι Δήμαρχος μιας πόλης, για την ανάγκη να ακούς και να προσπαθείς να βοηθάς τον κόσμο και να εργάζεσαι για την ανάπτυξη της πόλης. Σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε να επιτύχει το έργο που έγινε αν δεν υπήρχε η ενότητα όλων για την Λάρνακα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!