Search
Close this search box.

Καθηγητής Θρησκευτικών σε Γυμνάσιο Λάρνακας: Αγόρι είναι, θα παίξει ξύλο, δεν είναι κορίτσι να παίζει με κούκλες!

Τυχαία φωτογραφία, από το διαδίκτυο

SkalaTimes Team

Σε μια περίοδο που η κοινωνία παρακολουθεί με προβληματισμό τις σκηνές βίας να εκτυλίσσονται μέσα στα σχολεία, ανάμεσα σε μαθητές, την ίδια ώρα ένας καθηγητής θρησκευτικών, σε “γνωστό” γυμνάσιο της Λάρνακας, πριν από λίγες ημέρες είπε στους μαθητές πως τα αγόρια είναι φυσιολογικό να αλληλοχτυπιούνται και να δίνουν ξύλο!

Συγκεκριμένα: Σε Γυμνάσιο της Λάρνακας, (το SkalaTimes μπορεί να ενημερώσει περαιτέρω τους αρμόδιους του Υπουργειου Παιδείας), μαθητής αποβλήθηκε επειδή χτύπησε ένα άλλο παιδί.
Όταν ο καθηγητής θρησκευτικών μπήκε στη τάξη και ρώτησε γιατί απουσιάζει, οι μαθητές τον ενημέρωσαν ότι επειδή είχε χτυπήσει κάποιον, αποβλήθηκε.
Η απάντηση του καθηγητή, που έκανε τα παιδιά, μαθητές πρώτης τάξης Γυμνασίου, να απορήσουν, ήταν: “Αφού είναι αγόρι θα δώσει ξύλο, αν ήταν κορίτσι θα έπαιζε με τις κούκλες”!

Τι μήνυμα στέλνει αυτή η πρόταση;
Πως αν είσαι αγόρι είναι σωστό και οκ να δίνεις ξύλο!
Πως αν είσαι κορίτσι δεν πρέπει να δίνεις ξύλο, αλλά να παίζεις με κούκλες, άρα αν σε δείρει ένα αγόρι, εσύ συνέχισε να παίζεις με τις κούκλες σου, αυτός είναι αγόρι, “έτσι είναι τα αγόρια”!

Ο ίδιος καθηγητής θρησκευτικών, σύμφωνα με τους μαθητές, (2-3 μαρτυρίες), λειτουργεί απαξιωτικά, μειώνει τους μαθητές και χρησιμοποιεί τεχνικές διδασκαλίας προηγούμενου αιώνα: Ειρωνείες και πολύ αυστηρό ύφος χαρακτηρίζουν το μάθημα του, ένα μάθημα που κατά τ’ άλλα θα έπρεπε να διδάσκει την αγάπη, που είναι η βάση του Χριστιανισμού!

Το SkalaTimes θέλει να τονίσει πως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί (σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) κάνουν σωστά τη δουλειά τους και επιτελούν λειτούργημα.
Αυτοί οι λίγοι που εκτελούν μηχανικά τη δουλειά τους, με μόνη έγνοια το μισθό τέλος του μήνα και χωρίς καμία ενσυναίσθηση, αυτοί οι λίγοι που έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών και να εμφυτεύουν λάθος ιδέες ή μηνύματα, ή να τα μειώνουν απαξιωτικά, θα μας βρίσκουν απέναντι τους!
Θα ελέγχουμε τη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών όταν αυτή παρεκκλίνει από την αρμόζουσα και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουν κάποιοι, λίγοι, να αμαυρώνουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού!
Προτεραιότητα πρέπει να είναι τα παιδιά του κόσμου, το κάθε παιδί!
Αν κάποιος για τον Α ή Β λόγο δεν κάνει για εκπαιδευτικός, να παέι σπίτι του και το σύστημα να σταματήσει επιτέλους να προστατεύει τον κάθε ακατάλληλο εκπαιδευτικό! Στην Κύπρο κυριαρχεί η κουλτούρα πως “είναι σχεδόν αδύνατον να απολυθεί εκπαιδευτικός” και αυτό τους κάνει να συνεχίζουν ακάθεκτοι τις λάθος συμπεριφορές!
Όποιος είναι ακατάλληλος να φεύγει.
Το σύστημα να σταματήσει να καλύπτει ακατάλληλους εκπαιδευτικούς!
Με τις ψυχές και ψυχολογία των παιδιών κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει!
Προτεραιότητα ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

  • Οι γονείς να μιλούν, να καταγγέλουν, να δημοσιοποιούν, να μην σωπαίνουν όταν συναντούν λάθος συμπεριφορές εκπαιδευτικών και προπάντων να μην φοβούνται ότι “θα βάλει το παιδί μου στο μάτι, αν μιλήσω”.
    Το SkalaTimes είναι δίπλα σε όλους τους γονείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας που στόχο έχουν να κάνουν ό,τι καλύτερο για τα παιδια και τα σχολεία μας. (Για επικοινωνία: info@skalatimes.com)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!