Search
Close this search box.

Θερμοκήπια στο σπίτι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε το δικό σας θερμοκήπιο στον κήπο σας;
Να καλλιεργείτε τα δικά σας λαχανικά και φρούτα;

Σήμερα θα δούμε μερικές ιδέες για θερμοκήπια στο σπίτι!
Πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα θερμοκηπίων στο σπίτι μπορούν να φτιαχτούν με πολύ λίγα χρήματα.

Τι είναι τα θερμοκήπια στο σπίτι

Όταν μιλάμε για θερμοκήπιο αναφερόμαστε σε μια κλειστή, στατική και εύκολα προσβάσιμη περιοχή καλλιέργειας, που χρησιμοποιείται για τη φύτευση και την καλλιέργεια διαφορετικών φυτών και λαχανικών. Επιτρέπουν την καλύτερη ανάπτυξη των καλλιεργειών καθώς τις απομακρύνουν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κανονικά, πολλά θερμοκήπια έχουν ήδη συναρμολογηθεί και μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Ανάλογα με την τιμή και τον προϋπολογισμό που μπορούμε να ξοδέψουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε τον ένα τύπο θερμοκηπίου ή έναν άλλο.

Πλεονεκτήματα των θερμοκηπίων στο σπίτι

Τα θερμοκήπια στο σπίτι είναι μια εξαιρετική επιλογή αρκεί να έχουμε τον δικό μας κήπο ή ένα χώρο (όπως πχ ταράτσα) για να μπορέσουμε να τα τοποθετήσουμε.
Τα θερμοκήπια σπιτιών είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν.
Επιπλέον, είναι συνήθως πολύ ευχάριστη η δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας των δικών μας λαχανικών. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι καλλιεργούμε οργανικά τα δικά μας λαχανικά, μακριά από φυτοφάρμακα ή λιπάσματα αζώτου, κτλ.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της φύτευσης σε θερμοκήπια στο σπίτι είναι ότι τα φυτά προστατεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να ειπωθεί ως το κύριο πλεονέκτημα. Όταν έχουμε θερμοκήπιο, μπορούμε να επιτύχουμε ένα μικροκλίμα στο οποίο τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν πολύ καλύτερα.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του θερμοκηπίου είναι ότι μπορούμε να σώσουμε και να προστατεύσουμε τα καλλωπιστικά φυτά. Πολλά από αυτά έχουν μικρή αντίσταση στο κρύο του χειμώνα. Από την άλλη, μπορούμε να έχουμε τα αρωματικά βότανα το καλοκαίρι, καθώς και τα αποξηραμένα φρούτα χάρη στο θερμοκήπιο.

Ας αναλύσουμε ένα προς ένα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα θερμοκήπιο στο σπίτι:

  • Είναι μια επιλογή που γίνεται κερδοφόρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Εγγυάται την ποιότητα του φαγητού που παίρνουμε, αφού είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να μπορούμε να ελέγξουμε τη διαδικασία ανά πάσα στιγμή.
  • Όλα τα είδη λαχανικών μπορούν να αυξηθούν εκτός εποχής για να παρέχουν μια πιο ποικίλη καλλιέργεια.
  • Τα προϊόντα που φυτεύουμε στο θερμοκήπιο θα μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τον καλοκαιρινό ήλιο και θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα.
  • Εάν κάνουμε τα πάντα με οικολογικό τρόπο, μπορούμε να μάθουμε να φροντίζουμε τη φύση και να παρακολουθούμε την τροφή μας να μεγαλώνει. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική επιλογή ως άσκηση αναψυχής. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα θα έχετε την ικανοποίηση ότι μπορείτε να φάτε το δικό σας φαγητό, το φαγητό που εσείς καλλιεργήσατε και μπορείτε να πείτε ότι θα έχει πολύ καλύτερη γεύση.

Κατασκευή σπιτικών αετωμένων θερμοκηπίων

Σε αυτόν τον τύπο θερμοκηπίου πρέπει να αποφασίσουμε ποιο είναι το μέγεθος για να υπολογίσουμε τα υλικά και τις μετρήσεις που θα χρειαζόμαστε. Το φυσιολογικό είναι ότι έχει  διαστάσεις περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων με διαστάσεις 4.5 × 4.5 μέτρα. Εάν έχουμε λιγότερο χώρο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στον διαθέσιμο χώρο.

Το πιο βολικό μέρος όταν χτίζετε αυτό το θερμοκήπιο είναι η πιο ηλιόλουστη και νότια περιοχή του κήπου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά χρειάζονται αρκετές ώρες ηλιακού φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο καλύτερος ήλιος για τα φυτά είναι το πρωί. Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να ισοπεδώσουμε το έδαφος, να είναι επίπεδο.

Πρέπει να γνωρίζουμε και σε τι είδους καλλιέργειες πρόκειται να σπείρουμε στο θερμοκήπιο του σπιτιού μας πριν το χτίσουμε. Κάθε τύπος καλλιέργειας απαιτεί διαφορετικά ήδη θερμοκηπίου.

Εάν έχετε αποφασίσει να τοποθετήσετε θερμοκήπια στο σπίτι, θα πρέπει να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας θερμοκήπιο στο σπίτι σας, αλλά και βασικές έννοιες της γεωργίας.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή όχι μόνο για εσάς αλλά και για όλη την οικογένεια.
Εάν έχετε παιδιά, μπορείτε να τους διδάξετε τις αξίες της φύσης και έτσι να αναγνωρίσουν από μικρά την μαγεία της, καθώς και την αξία του να τρώμε υγιεινά και βιολογικά.

Πηγή Άρθρου: www.renovablesverdes.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!