Search
Close this search box.

Γκρεμίστε όλα τα διατηρητέα και αρχοντικά και χτίστε πολυκατοικίες, έτσι δείχνετε την αγάπη σας για τη Λάρνακα!

SkalaTimes Team

Ακόμη ένα διατηρητέο, ένα αρχοντικό, ένα κτήριο με ταυτότητα και χαρακτήρα και μάλιστα στην πιο κεντρική οδό της πόλης, στην Πλατεία ΑΛΚΗΣ, κατεδαφίστηκε, σχεδόν μυστικά (αφού το πράσινο μέσα στο οποίο ήταν περικλυκλωμένο “έκρυβε” επιμελώς την κατεδάφιση).

Το SkalaTimes δεν θα ασχοληθεί σε ποιους ανήκει, τι πολυκατοικία θα κάνουν, αν ήταν έτοιμες οι αρχές να το κυρήξουν σε διατηρητέο, κτλ.
Η Λάρνακα είναι πιο μικρή απ’ όσο νομίζουν κάποιοι. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται, ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δράση και ενέργεια και γνωρίζουμε όλοι που μιλούν τα συμφέροντα (και ποιων) πιο δυνατά από την αγάπη για την πόλη.

Για να γνωρίζουν οι αναγνώστες του SkalaTimes θα αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Έκθεση απο υπηρεσιακούς του Δήμου Λάρνακας, η τεχνική υπηρεσία μετά από επισκέψεις της επιτροπής πολεοδομίας, ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν στις καθορισμένες ενέργειες για να κυρήξουν το κτήριο σε διατηρητέο.
Όταν οι ιδιοκτήτες το έμαθαν ζήτησαν άδεια για κατεδάφιση. (Οι πολυκατοικίες είναι πιο κερδοφόρες από ένα πατρικό αρχοντικό ή διατηρητέο, με ταυτότητα και ιστορία).
Ο Δήμος είχε αποφασίσει ότι δεν θα έγκρινε την άδεια για κατεδάφιση, οι ιδιοκτήτες αφού το έμαθαν πήγαν ημέρα Κυριακή και το κατεδάφισαν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ.

Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι: διατηρητέα κτήρια ή/ και κτήρια τα οποία δύνανται να κηρυχθούν ως διατηρητέα, δεν επιτρέπεται να κατεδαφιστούν.
Επιπλέον, καμία εργασία δεν επιτρέπεται σε διατηρητέα οικοδομή χωρίς της προηγούμενη εξασφάλιση σχετικής άδειας και επίβλεψη των κατασκευαστικών έργων από το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας. 
Τέλος, η κάθε κατεδάφιση προϋποθέτει την εξασφάλιση σχετικής άδειας.

Οι αρχές της πόλης οφείλουν να μεριμνήσουν, να δουν τι θα γίνει σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν το αφήσουν να περάσει έτσι, θα γίνει το πράσινο φως για περισσότερες παρανομίες και ασυδοσία.
Να δράσουν οι αρχές ακόμη και τώρα που το κτήριο έχει κατεδαφιστεί αφού “σε περίπτωση παράνομης κατεδάφισης, ο νόμος επιβάλλει την πλήρη ανοικοδόμηση και αποκατάστασή του στη μορφή, με την τεχνοτροπία και υλικά που είχε κατά την αρχική του κατασκευή. Η Πολεοδομία έχει πλήρως αποτυπωμένα αυτά τα κτήρια και μπορούν να αναστηλωθούν πλήρως”.

Η ευθύνη είναι τώρα στις αρχές.
Πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την ενέργεια.

Αν η κατεδάφιση διατηρητέων και παλιών αρχοντικών, για να κτίσουμε πολυκατοικίες, είναι αγάπη για τη πόλη ή είναι κάτι άλλο, ας το κρίνει ο καθένας μας.

Πολύ φοβόμαστε ότι στο τέλος, θα μείνουμε μόνο με το αρχοντικό της Ευανθίας Πιερίδη και ο μοναδικός λόγος που δεν θα το έχουμε κατεδαφίσει κι αυτό, θα είναι επειδή πολύ απλά δεν μπορούμε, λόγω του όρου που υπάρχει στο κληροδότημα.

Τα διατηρηρέα είναι η ιστορία μας.
Τα διατηρητέα κτήρια και τα αρχοντικά είναι κληροδότημα και κληρονομιά στη πόλη μας!

Όσο βάζετε τα οικονομικά σας συμφέροντα (και συνήθως είστε και οι πλούσιοι της πόλης) πάνω από την ιστορία και το καλό της πόλης ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ!

Η αγάπη για τη πόλη μας φαίνεται μέσα από τις πράξεις μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!