Search
Close this search box.

Κύριε Χριστοδουλίδη πως θα γίνει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο προς τη Γάζα, αν δεν υπάρξει εκεχειρία;


SkalaTimes Team

Μία από τις ειδήσεις των ημέρων σχετικά, με το πόλεμο στη Γάζα, είναι η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη λωρίδα της Γάζας.

Ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να μας εξηγήσει, για αρχή, πως θα γίνει ανθρωπιστικός διάδρομος αν δεν υπάρξει εκεχειρία.
Πώς θα μπαίνει ή θα βγαίνει κόσμος και ανθρωπιστική βοήθεια, όταν το Ισραήλ θα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.
Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που η Κύπρος, στον ΟΗΕ επί του Ψηφίσματος για εκεχειρία στη Γάζα, δεν έπρεπε να τηρήσει αποχή.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της Λευκωσίας για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο προς την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.
«Είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και απόψε το βράδυ θα έχω (τηλεφωνική επικοινωνία) με τον Πρόεδρο της Γαλλίας ακριβώς για να δούμε πως μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση που έχουμε αναπτύξει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πάφο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ. «Συζητούμε τις λεπτομέρειες και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης» ανέφερε.

Αυτούσιο το σημερινό κείμενο του PIO:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια  τουκτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), απάντησε χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου προς τη λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρόεδρος δήλωσε: «Είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και απόψε θα έχω με τον Πρόεδρο της Γαλλίας ακριβώς για να δούμε πώς μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση την οποία έχουμε αναπτύξει. Συζητάμε τις λεπτομέρειες κι ελπίζω σύντομα να μπορούμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον είναι θετικοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Φυσικά, είναι θετικοί».

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα λειτουργήσει, κατά πόσον θα ελέγχεται η υλοποίηση της πρότασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Φυσικά θα ελέγχεται, και από την Κύπρο από όπου θα φεύγει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και εκεί που θα καταλήγει. Ακριβώς όλες αυτές τις λεπτομέρειες συζητάμε».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!