Search
Close this search box.

Έχει παραγίνει το θέμα με τα περιττώματα σκύλων στους δρόμους της πόλης


Της Αλεξάνδρας Χρ Παύλου

Βοηθός Αρχισυντάκτρια Skala Times

Αντιμέτωποι με τις ακαθαρσίες σκύλων και την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών τους έρχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας. Έχει παραγίνει το κακό με την ασυνειδησία πολλών συνδημοτών μας, οι οποίο δε σέβονται ούτε τους εργαζόμενους του Δήμου που βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί καθημερινά για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή, αλλά ούτε το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουν. Η ανάληψη ευθύνης είναι θέμα παιδείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση υστερούμε κατά πολύ. 

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις ακαθαρσίες ζώου όταν το βγάζουμε βόλτα. Η περισυλλογή των περιττωμάτων του ζώου μας από τους δημόσιους χώρους είναι δική μας δουλειά, αλλά και δική μας υποχρέωση. Σε όλους μας κατά καιρούς έχει τύχει να βγούμε βόλτα σε ένα πάρκο και να έρθουμε αντιμέτωποι μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα, πόσο μάλλον αν αυτό να είναι κάτι που βλέπεις καθημερινά. Εργαζόμενοι του Δήμου, μαζεύουν καθημερινά πολλές ακαθαρσίες από τις εισόδους των σπιτιών μας, από πάρκα αλλά και πεζοδρόμια, με στόχο να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, θέτοντας τη δικιά τους σε κίνδυνο. 

Πότε κάποιος θα πάρει σοβαρά τους νόμους και την ανάληψη κοινωνικής ευθύνης; Ποιος τελικά θα αναλάβει να επιβάλλει στον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου το ανάλογο πρόστιμο; Ποιος τελικά είναι ο αρμόδιος να δώσει απαντήσεις σε αυτό; Μήπως η Πολιτεία πρέπει να λάβει αυστηρότερα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης; Μήπως τελικά ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να σέβεται τους εργαζόμενους αλλά και τους συνδημότες του; Ας απαντήσουμε υπεύθυνα. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!