Search
Close this search box.

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου
Δημοσιογράφος, 
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes 

Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η Λάρνακα είναι πολύ μικρή, η αλήθεια μπορεί να αποκαλυφθεί με ένα τηλεφώνημα, ή με μια συνάντηση και τα ψέματα όσο συχνά και αν τα επαναλάβει κάποιος, σε αντίθεση με το τι έλεγε ο Γκαίμπελς, δεν γίνονται πιστευτά πλέον, παραμένουν ψέματα και εύκολα μπορεί να ξεσκεπαστούν. 

Σήμερα, ιστοσελίδα της Λάρνακας παρουσίασε ρεπορτάζ για το πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην πόλη με το θέμα της καθαριότητας. Μάλιστα οι φωτογραφίες μπορούν να πείσουν με ευκολία, (αχ αυτές οι φωτογραφίες πόσο βοηθούν στην όποια προπαγάνδα, από τα πρώτα μαθήματα που κάνει ένας φοιτητής στη δημοσιογραφία, με παράδειγμα τον κορμοράνο στη Μέση Ανατολή, που αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα των fake news και της προπαγάνδας «ο κορμοράνος του Περσικού Κόλπου» και η υπέροχη ανάλυση του λατρεμένου μου Noam Chomsky). Ωστόσο, μια εικόνα μπορεί να είναι… χίλιες λέξεις προπαγάνδας. 

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε το ρεπορτάζ ιστοσελίδας της Λάρνακας, που ανήκει κατά το ήμισυ σε υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης, είναι εικόνες ακαθαρσίας και σκουπιδότοπος. Ωστόσο, μιλώντας με τους υπεύθυνους του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας το SkalaTimes «ανακάλυψε» ότι ο εν λόγω χώρος είχε καθαριστεί από τον Δήμο Λάρνακας την προηγούμενη. Για «κακή τύχη» του γραφέα, (surprise surprise δεν υπάρχει όνομα ποιος υπογράφει το ρεπορτάζ), υπάρχουν φωτογραφίες από τον Δήμο Λάρνακας για την καθαριότητα που έτυχε ο εν λόγω χώρος ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ! Τις οποίες φωτογραφίες μάλιστα εξασφάλισε το SkalaTimes, αφού πρώτα μίλησε με την κ. Αντρούλα Ανδρονίκου, η οποία είναι Ανώτερος Υγειονομικός Επιθεωρητής, Α’ υπεύθυνη για δύο Τμήματα του Δήμου Λάρνακας: Καθαριότητας και Υγειονομείου και η οποία εργάζεται στον Δήμο 33 χρόνια.

Η κ. Ανδρονίκου, τόνισε στο SkalaTimes ότι «με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα έχει αναβαθμιστεί το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου:

1ον. με εξοπλισμό, 2ον. γίνεται εκστρατεία δύο φορές τον χρόνο αντί μία όπως γινόταν παλιότερα, και 3ον. προσλαμβάνεται έκτακτο προσωπικό για περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος και περισσότερη καθαριότητα». Για τη συγκεκριμένη περιοχή (Οδός Άσσιας) που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Λάρνακας, η κ. Ανδρονίκου διευκρίνισε: «Η περιοχή (οδός Άσσιας) καθαρίστηκε στις 8/5, στις 14/5 και θα πάει και σήμερα 15/5 το συνεργείο. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους χώρους που πάει το συνεργείο μας και ο κάθε δημότης μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δει πότε καθαρίστηκε ή πότε θα καθαριστεί μια περιοχή, κάτι το οποίο δεν γινόταν παλιότερα, αφού είναι κάτι που εφάρμοσε το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας». 
Σε ερώτηση για το τι ακριβώς καθαρίζει το συνεργείο η κ. Ανδρονίκου ξεκαθάρισε: «Το συνεργείο του Δήμου καθαρίζει οικόπεδα, παραλίες, χόρτα, πεζοδρόμια, χόρτα από νησίδες, δρόμους, πεζόδρομους, κ.α.

Και επειδή η καραμέλα «είναι λερωμένη η Λάρνακα» χρησιμοποιείται πολύ από συγκεκριμένο υποψήφιο, να αναφέρουμε ακόμη μια φορά ως τοπικό διαδικτυακό ΜΜΕ της Λάρνακας που αγωνιζόμαστε εδώ και 12 χρόνια για αλήθειες και δικαιοσύνη, ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και ο σημερινός Δήμαρχος κατά τη θητεία τους εξασφάλισαν για την πόλη νέο εξοπλισμό και περισσότερο προσωπικό για το θέμα καθαριότητας. Και πιο συγκεκριμένα όπως είχε αναφέρει πρόσφατα σε συνέντευξη του στο SkalaTimes (η συνέντευξη εδώ) ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας: «Θέλω να πω, (χωρίς να εννοώ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα καθαριότητας και ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα), ότι από πλευράς Δήμου έχουν επενδυθεί πολλά λεφτά για το θέμα της καθαριότητας και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε επενδύσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά εξοπλισμού που αφορά σε 7 απορριμματοφόρα, δύο φορτηγά, μηχανικό σάρωθρο, εκσκαφέα και γεωργικό τρακτέρ με καταστροφέα. Ταυτόχρονα, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος εξασφαλίσαμε επιπρόσθετο εξοπλισμό αξίας περίπου ενάμιση εκατομμυρίου. Έχει επίσης αγοραστεί ένα αυτόνομο σύστημα ψεκασμού νέας τεχνολογίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών και  μία μηχανή απολύμανσης. Ενισχύθηκε ο τομέας Οδοκαθαρισμού με προσλήψεις προσωπικού σε περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης, γίνεται καθημερινή συλλογή σκυβάλων στο κέντροτης πόλης και στο παραλιακό  μέτωπο και ο καθαρισμός καναλιών και οικοπέδων γίνεται συχνότερα από προηγουμένως. Έχουμε επίσης αναβαθμίσει τις υποδομές στο Προσωρινό Πράσινο Σημείο, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επιχορήγησης για την περαιτέρω αναβάθμιση του από το κράτος. Δεν είναι τυχαίο που σε δημοσκόπηση που έκανε ο Δήμος Λάρνακας το 2022 με τη Cyprus Networkέδειξε ότι ο τομέας της καθαριότητας στην πόλη μας είναι πολύ πιο ψηλά από τους άλλους Δήμους. Επίσης, από τις αναφορές των τουριστών στις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες φαίνεται ξεκάθαρα ότι το 2022 η Λάρνακα ήταν με διαφορά η πιο καθαρή πόλη της Κύπρου. Όσον αφορά στις εκτιμήσεις των τουριστών για το 2023 η Λάρνακα φαίνεται να ξεχωρίζει στο θέμα καθαριότητας σε σχέση με άλλες πόλεις και αυτό επαναλαμβάνω, είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστών. Αλλά, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω ότι το θέμα της καθαριότητας σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με τη δική μας νοοτροπία και συμπεριφορά. Αν δεν αλλάξουμε εμείς τότε δεν θα δούμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Ναι, αναλαμβάνει ο Δήμος το μερίδιο ευθύνης του, αλλά θέλουμε και τη συνεργασία των δημοτών για να βλέπουμε την πόλη μας και να την χαιρόμαστε για την καθαριότητα της. Διότι ναι, το θέμα καθαριότητας το θεωρούμε πολύ σημαντικό για μία πόλη για πολλούς και ευνόητους λόγους».

Να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω δεν υπήρχαν όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας που σήμερα «φωνάζει για καθαριότητα» και φαίνεται να το χρησιμοποιεί ως «προεκλογικό όπλο» ήταν δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας από 2012 μέχρι 2016 (επί θητείας Λουρουτζιάτη).

Στην προπαγάνδα θα απαντούμε με ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ και επώνυμα, με άρθρα που θα ξέρουν όλοι ποιος ή ποια τα υπογράφει. Η Λάρνακα είναι πολύ μικρή. Τόσο μικρή που με ένα τηλεφώνημα μπορεί να αποκατασταθεί η αλήθεια. Η Λάρνακα πέρασε πολλά, λαβώθηκε, ένας Δήμαρχος και ένας Δημοτικός Γραμματέας καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν. Αυτή τη Λάρνακα παρέλαβε ο Ανδρέας Βύρας και το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και την έβαλαν σε τροχιά ανάπτυξης, προόδου, με χαρτιά στο ΦΩΣ. Η Λάρνακα δεν θα γίνει Ιφιγένεια σε κανένα ναό θυσίας προεκλογικής προπαγάνδας!

Το ρεπορτάζ της εν λόγω ιστοσελίδας προκαλεί θλίψη και απογοήτευση, γιατί με ένα τηλεφώνημα στον Δήμο Λάρνακας θα μπορούσε να διευκρινιστεί από το αρμόδιο τμήμα πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκε το εν λόγω μέρος. Αλλά, φαίνεται πως δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, αλλά η προεκλογική προπαγάνδα. 

Τέλος, η Λάρνακα όντος χρειάζεται άμεση καθαριότητα, χρειάζεται να καθαριστεί από την όποια προεκλογική ρύπανση προπαγάνδας. Αυτή την ακαθαρσία δεν πρέπει να την επιτρέψουμε!

  • Οι φωτογραφίες όλες είναι από τον πρόσφατο καθαρισμό στη περιοχή της Οδού Άσσιας

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!