Search
Close this search box.

Κωνσταντίνος Αντωνίου Υποψήφιος Κοινοτάρχης Κοφίνου: “Μέσα από σκληρή δουλειά και πλάνο, ενωμένοι να φτάσουμε την Κοφίνου μας ψηλά”


Είναι μόλις 27 χρόνων, απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, απόφοιτος Αγγλικού Πανεπιστημίου και σήμερα Υποψήφιος Κοινοτάρχης Κοφίνου.
Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, δίνει ακόμη μια συνέντευξη στο SkalaTimes, λίγες μόνες ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου και μας εξηγεί γιατί η εκλογή του θα είναι μια θετική εξέλιξη για την Κοφίνου.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κωνσταντίνε φτάνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Πώς βίωσες αυτό το προεκλογικό ταξίδι;
Σίγουρα ήταν ένα ταξίδι κάπως περιεργό… Μπήκα σε μια διαδικασία την οποία δεν είχα πότε συναντήσεί. Μάζεψα πολλές εμπειρίες που θα μου είναι χρήσιμες στην συνέχεια της ζωής μου. Ως άτομο συνηθίζω να κρατάω τα κάλα. Τα όποια αρνητικά μου γίνονται μαθήματα για την μετέπειτα πορεία μου.  Δεν σας κρύβω πως όσο κοντευούν οι μερές για την 9η Ιουνίου το άγχος και η ανιπομονησία φτάνουν στα ύψη, αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα που ευελπιστώ να είναι το επιθυμητό για εμένα, αλλά προπάντων για τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν. Επιθυμία είναι αν εκλεγώ αυτά τα ατόμα να μείνουν κοντά μου να μοιραζόμαστε αποψείς, ιδέες και να αποτελεσούμε ένα σύνθημα ενότητας. Γιατί ακράδαντα πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμη για το καλό της κοινότητας μας είναι η ενότητα και να εργαζόμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά για το καλό της Κοφίνου μας.

Πώς είναι για έναν 27χρονο να κατεβαίνει στη πολιτική σκακιέρα μέσω τοπικών εκλογών; Περίεργο, (χαμογελά), αυτό που προσπαθησα να κρατησω σε όλη αυτήν την περίοδο ήταν να μην χάσω τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητα μου. Θεωρώ ότι το πέτυχα. Παραμένω ο ίδιος Κωνσταντίνος που ήμουν και πριν από αυτό το προεκλογικό ταξίδι. Με αξιοπρέπια και σεβασμό προς όλους προσπάθησα και θα συνεχίσω να προσπαθω να φέρω την ενότητα και την συσπείρωση όλων στην κοινότητα μας. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, αλλά έχω ολή την διάθεση να ακούσω και να αφουκράστώ τις ανάγκες, τις δυσκολίες, τα παράπονα, τις εισηγήσεις, των συγχωριανων μας. Μέσα από τις πράξεις μου θέλω να κερδίσω την εμπιστοτύνη του κόσμου, έτσι όλοι μαζί να πορευτούμε και να αναβαθμίσουμε την κοινότητα μας. 

Το γνωρίζεις πως και ο Barack Obama από τις τοπικές εκλογές ξεκίνησε;
Ναι το γνωρίζω. Γενικά είμαι άτομο που διαβάζει και αγαπά την ιστορία, μου αρέσει η ιστορία και κυρίως η ευρωπαική. Θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα για μενα, αλλά την χρονική στιγμή που μίλαμε αυτό που με ενδιαφέρει περισσίτερο είναι να φέρω την ενότητα και την συλλογικότητα στην Κοφίνου. 

Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με τη πολιτική; 
Αυτή την στιγμή επικεντρόνομαι στις εκλογές της 9ης Ιυνίου και στην εκλογή μου ως Κοινοτάρχης Κοφίνου. Επικεντρόνομαι στους τρόπους αναβάθμισης της κοινοτήτας μου αλλά και στην ανάπτυξη και εξέλιξη της. Για το μέλλον δεν ξέρω αν θα εμπλακώ ή όχι με την πολιτική αλλά σε αυτό το σημείο προταιρεότητα μου παραμένει η Κοφίνου και πως θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ποιες θεωρείς ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του νέου κοινοτικού συμβουλίου Κοφίνου;
Συγνώμη που το επαναλαμβάνω αλλά το θεωρώ προτεραιότητα, οπόταν θα αναφέρω πρώτο την ενότητα. Την εμπιστοσύνη και τη συσπείρωση του συνόλου, έτσι ώστε να επίλυσουμε όλα τα προβληματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ή θα συναντήσουμε μπροστά μας. Μα μπορούμε ενωμένοι να δουλέψουμε για να πετύχουμε τουσ στόχους μας. Προταιρεότητας μας πρέπει να είναι το στεγαστίκο αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσειών της κοινότητας μας. 

Απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, πτυχιούχος Αγγλικού Πανεπιστημίου, νεότατος και όμως επέλεξες να μείνεις στο χωριό σου και μάλιστα να το υπηρετήσεις. Γιατί;  Θα απαντήσω με τέσσερεις μόνο λέξεις: Αγαπω το χωρίο μου.
Θέλω να βοηθίσω το χωρίο μου να αναπτυχθεί περισσότερο να αναβαθμιστεί και να εξσυγχρονιστεί. Έχω μια ιδιατερή αγαπή για το χωριο μου, αφού όλες μου οι αναμνήσεις βρίσκονται εδώ. Δεν σας κρύβω πως νιώθω την ευθύνη και την ανάγκη να προσφέρω μέσα από τις γνώσεις μου και σκληρή δουλειά στο χωρίο που μεγάλωσα, έτσι ώστε να το δω να προοδεύει.

Τι ιδιαίτερο έχει η Κοφίνου;
Εδώ είμαστε όλοι προσφύγες, από διάφορα χωρία και αυτό μας κανεί να είμαστε ένα μικρό χωριό όπου διάφορες κοινότητες λόγω εισβολέα συναντήθηκαν και συνυπάρχουν κρατώντας παράλληλα τη φλόγα της επιστροφής αναμμένη.

Μπορεί η Κοφίνου να γίνει προορισμός για ντόπιους και ξένους; Γιατί;
Η Κοφίνου απότελεί ένα ιστορικό χωρίο διαχρονικά. Πιστεύω ότι με την σωστή ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομίας μπορούμε να την αναδείξουμε και να προσελκύσουμε κόσμο να ερθεί να γνωρίσει την Κοφινου, αλλά και την ιστορία της.

Τι ονειρεύεσαι για τη Κοφίνου;
Ονειρεύομαι μια κοινότητα ενωμένη και συσπειρωμένη, όπου μεσα από την ενότητα και την μεθοδικότητα θα πετύχουμε όλα όσα θέσουμε ως στόχους. Μια κοινότητα εξσυγχρονισμένη, αναβαθμισμένη, μεσα στα Ευρωπαϊκά πλαίσια.

Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου, προτιμώ να μιλούν άλλοι για μένα…Ωστόσο, αν πρέπει να απαντήσω θα πω πολύ απλά γιατί έχω όρεξη να δουλέψω σκληρά να πέτυχω τους στόχους που έχομε θέσει έτσι ώστε να προοδεύσει το χωριό μας.
Ζήτω την εμπιστοσύνη του κόσμου και ευελπιστώ να την έχω έτσι ώστε να μου δοθεί το πράσινο φως και να δουλέψω σκληρά για να προσφέρω το 100% του εαυτου μου έτσι ώστε μεσα απο στρατηγική, πλάνο και πυγμή να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε για την Κοφίνου μας.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Να ψηφίσετε γιατί η ψήφος είναι ένα δικαίωμα που κερδίσαμε μέσα από αγώνες, είναι μέρος της δημοκρατίας και είναι μια μορφή αγώνα. Εγώ ως υποψήφιος κοινοτάρχης Κοφίνου πίστευώ στις δυνάμεις μου μα προπάντων πιστεύω στην αγάπη που έχω για το χωριό μου και είμαι έτομος μέσα από σκληρή δουλειά και πλάνο, ενωμένοι, να φτάσουμε την Κοφίνου μας ψηλά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!