Search
Close this search box.

Η Kristy Kazanjian στη Λάρνακα μας μιλά για τη ρεφλεξολογία προσώπου

Η ρεφλεξολογία προσώπου είναι μια τεχνική πιέσεων σε κομβικά σημεία του προσώπου, όπου μέσω ήπιας και σταθερής πίεσης, σε διάφορα σημεία και ζώνες, οδηγείται το σώμα σε αποφόρτιση και βαθιά χαλάρωση, ανακτώντας ξανά τις ισορροπίες του.
Η Κρίστη έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό το στούντιο ρεφλεξολογίας προσώπου στη Λάρνακα και με την ευκαιρία αυτή μίλησε στο SkalaTImes.

Τι είναι η ρεφλεξολογία προσώπου;
Η ρεφλεξολογία προσώπου εστιάζει σε σημεία πίεσης στο πρόσωπο που βοηθούν στην τόνωση των μηχανισμών επούλωσης του σώματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Πώς βοηθάει το δέρμα μας; Μπορεί η ρεφλεξολογία προσώπου να βοηθήσει ολόκληρο το σώμα;
Η στενή εγγύτητα του προσώπου με τον εγκέφαλο και τα κρανιακά νεύρα βοηθά στην επιρροή των συστημάτων του σώματος με έναν ισχυρό αλλά πολύ ήπιο τρόπο, καθώς η τεχνική της ρεφλεξολογίας προσώπου είναι λεπτή, ήπια και ταυτόχρονα η πίεση μπορεί να είναι αρκετά βαθιά, προάγοντας βαθιά χαλάρωση… Κάθε πονοκέφαλος με τον οποίο μπήκατε στο δωμάτιο θεραπείας μου θα εξαφανιστεί εντελώς και ταυτόχρονα θα νιώθετε σαν να είχατε μια μη επεμβατική θεραπεία Botox στο πρόσωπό σας!
Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος και τις νευρικές απολήξεις. Πιέζω επίσης σε μερικά από τα αντανακλαστικά σημεία αρκετά βαθιά ακολουθούμενο από ένα σαρωτικό μασάζ που με τη σειρά του έχει άμεση επίδραση στο δέρμα αφήνοντας το πρόσωπό μας λαμπερό και φρέσκο. Έχω επενδύσει σε ένα προϊόν λαδιού προσώπου υψηλής ποιότητας το οποίο χρησιμοποιώ στην αρχή της θεραπείας μου. Έτσι γενικά όλα τα παραπάνω επιφέρουν ένα αίσθημα ηρεμίας. Η ηρεμία κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται καλύτερο – το πως αισθανόμαστε μέσα μας αντανακλά και στο έξω μας.

Είστε η πρώτη στη Λάρνακα που ασχολείται με τη ρεφλεξολογία προσώπου στη Λάρνακα;
Ως ειδικευμένη Ρεφλεξολόγος Προσώπου – ναι είμαι η πρώτη στην πόλη μας!

Η ρεφλεξολογία προσώπου βοηθά με παρόμοιο τρόπο με τον βελονισμό;
Και οι δύο λειτουργούν σε ενεργειακά μονοπάτια και πιέζουμε σε συγκεκριμένα σημεία αλλά η Ρεφλεξολογία είναι χωρίς τη χρήση βελόνων και εφαρμόζεται σε Πρόσωπο, Πόδια, Αυτί και Χέρια.

Προσφέρετε και ρεφλεξολογία ποδιών; Μπορούμε να αναφέρουμε τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;
Κάνω Ρεφλεξολογία Ποδιών & Προσώπου. Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας ποδιών είναι πολλά!! Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρεφλεξολογία των ποδιών ασκήθηκε από πολύ παλιά, από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Τα αντανακλαστικά στα πόδια μας είναι μια κατοπτρική εικόνα όλων των οργάνων, των αδένων και των μερών που ανήκουν στο σώμα. Μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο στην ανακούφιση όλων των διαταραχών που σχετίζονται με το στρες στον σύγχρονο κόσμο. Επιπλέον ασχολούμαι με όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Η ρεφλεξολογία είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικής ιατρικής. Απόλυτα ασφαλής, μη επεμβατική και αποτελεσματική θεραπεία.
Υπήρξα πελάτης Ρεφλεξολόγος όταν ζούσα στο Λονδίνο πριν από πολλά χρόνια και με βοήθησε πολύ σε θέματα όπως το PMS και οι ημικρανίες.

Που σπουδάσατε;
Απέκτησα το δίπλωμα ITEC (International Therapy Examination Council) στη Ρεφλεξολογία (Πόδι) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Απέκτησα το Πιστοποιητικό Ρεφλεξολογίας Προσώπου από το Πανεπιστήμιο Regents του Λονδίνου, δίπλα από τη Ziggie Burgman που είναι η νικήτρια του Βραβείου της Ένωσης Ρεφλεξολόγων για την Αριστεία και την Καινοτομία στη σύγχρονη Ρεφλεξολογία Προσώπου, η οποία έχει εμφανιστεί στη Vogue, στο Harpers Bazaar κ.α. Να αναφέρω ότι έχω επίσης πτυχίο BSc στην Ψυχολογία και Πιστοποιητικό Θεραπευτικής Συμβουλευτικής.

Καθώς ολοκληρώνουμε αυτή τη συνέντευξη, ποιο είναι το μήνυμά σας στους αναγνώστες μας;
Μου άρεσε και ήθελα να φέρω στη Λάρνακα τη ρεφλεξολογία προσώπου και να δώσω στους ανθρώπους την ευκαιρία να το δουν οι ίδιοι και να επωφεληθούν από αυτήν την απίστευτη μορφή θεραπείας. Όταν φροντίζουμε το νευρικό μας σύστημα, λειτουργούμε καλύτερα. Συνδυάζω και Facial & Foot reflexology με τους πελάτες μου, αλλά μετά την αρχική μας συνεννόηση, η απόφαση ανήκει στον πελάτη εάν θέλει μόνο πρόσωπο ή πόδι.
Όταν είμαστε χαρούμενοι στη ζωή παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις και όταν παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις είμαστε ευτυχισμένοι. Ξεκινά με μικρές αποφάσεις και ξεκινά πάντα με το να νιώθουμε καλά από μέσα μας. Όταν νιώθουμε καλά και ισορροπημένοι από μέσα, φαίνεται και προς τα έξω, επομένως καλύτερες σχέσεις και φιλίες.
Τέλος να σας πω ότι χαίρομαι να απολαμβάνω ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα μετά τη θεραπεία με τον πελάτη μου. Μετά τη συνεδρία ρεφλεξολογίας τους, ξέρω σίγουρα ότι θα νιώσουν καλύτερα, θα νιώσουν πιο χαρούμενοι κι αυτό φυσικά θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα και ζωή τους.

Instagram: Kris.tyreflexologist
Facebook: Facial & Sole Matters

Screenshot


ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Το πρόσωπο είναι μια περιοχή που πάνω της “ζωγραφίζονται” καθημερινά δεκάδες γραμμές που είναι αποτέλεσμα των συναισθημάτων μας. Πολύ σωστά άλλωστε έχει λεχθεί πως “το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής”.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως στο πρόσωπο σύμφωνα με τους ειδικούς “αντανακλούν και όλες οι ευαισθησίες η ασθένειες του οργανισμού”. Την ίδια ώρα υπάρχουν σημεία , ζώνες η περιοχές πάνω στο πρόσωπο που δείχνουν την κατάσταση υγείας των οργάνων ή συστημάτων του οργανισμού.
Επίσης πάνω στο πρόσωπο συγκεντρώνονται η ένταση και η κούραση.
Για τον ρεφλεξολογο είναι πολύ βασικοί πρωτα να αποφορτίσει ενεργειακά αυτή την περιοχή και να ανακουφίσει τον θεραπευόμενο.
Στη συνέχεια ο ρεφλεξολόγος μέσα από τις κατάλληλες πιέσεις και μασάζ εργάζεται για την εξισορρόπηση της δυσαρμονίας του οργανισμού.
Ας μη ξεχνάμε πως επειδή το πρόσωπο είναι πολύ κοντά στον εγκέφαλό τα μηνύματα περνούν εύκολα και η χαλαρωση και αποφόρτιση από το άγχος και τις εντάσεις επιτυγχάνεται εύκολα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!