Search
Close this search box.

Γιώργος Κουκουμάς για Ευρωεκλογές: “Όταν ακούω το Δημοκρατικό Συναγερμό να μιλά για την Ευρώπη δίνουν μια εικόνα ότι νομίζουν ότι εν στην Γιουροβίζιον που θα παν και όχι στην Ευρωβουλή”

SkalaTimes

Στην εκπομπή “Καλή Μέρα” του ΑΛΦΑ βρέθηκε ο Βουλευτής Αμμοχώστου και Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κ. Γιώργος Κουκουμάς, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει μια καθόλα καυστική τοποθέτηση όσον αφορά στις επίκείμενες ευρωεκλογές.

“’Οαν ακούω το Δημοκρατικό Συναγερμό να μιλά για την Ευρώπη δίνουν μια εικόνα ότι νομίζουν ότι εν στην Γιουροβίζιον που θα παν και όχι στην Ευρωβουλή. Ότι είναι απού κουνίσει περισσότερο την σημαία της Ευρωπαίκής ‘Ενωσης”, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κουκουμάς.

Η τοποθέτηση του στην εκπομπή:

Εμείς μιλάμε πολιτικά, βάζουμε κάτω ποιες είναι οι δικές μας οι θέσεις, ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις των άλλων, έτσι ώστε να επιλέξει ο κόσμος. Για παράδειγμα μιλούμε για την Ευρώπη. Καταρχήν να πω ότι όταν ακούω το Δημοκρατικό Συναγερμό να μιλά για την Ευρώπη, δίνουν μια εικόνα ότι νομίζουν ότι εν στην Γιουροβίζιον που θα παν και όχι στην Ευρωβουλή. Ότι είναι απού κουνίσει περισσότερο την σημαία της Ευρωπαίκής ‘Ενωσης.
Θα είναι διλήμματα που τίθονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωβουλή, για τα οποία τοποθετείται ο κόσμος. Για παράδειγμα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πλην της Αριστεράς, θέλουν να συνεχιστεί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας και του Ζελένσκι με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πληρώνει όλος ο κόσμος, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Άρα, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όταν θα ψηφίσει η ψήφος του θα πάει εκεί, θα μεταφραστεί σε αυτή την πολιτική.

Άκουσα για τη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, της Ευρωπαίκής Δεξιάς. Να υπενθυμίσω, όχι πριν 50 χρόνια, αλλά πριν μερικά χρόνια, ο κύριος Αναστασιάδης έφερε όλη την Ευρωπαϊκή Δεξιά για να εκλεγεί Πρόεδρος και πριν περάσει το δίμηνο τους κατηγορούσε ότι ήταν αυτοί που τον κούρεψαν. Που μας κούρεψαν τις καταθέσεις. Να υπενθυμίσω οτι τον Σεπτέμβρη που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Αριστερά κατέθεσε πρόταση για να επιβληθεί εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, την κατοχική δύναμη. Και η Ευρωπαϊκή Δεξιά, η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η Ευρωπαίκή ακροδεξιά την καταψήφισαν. Αντιλαμβάνεστε, μικρή ή μεγάλη δύναμη, οι πολίτες, οι Κύπριοι, πρέπει να αποφασίσουν με ποιον συμφωνούν, που θέλουν να πάει η ψήφος τους σε αυτό το ζήτημα.
Διότι αντιλαμβάνεστε, είναι η μεγαλύτερη δύναμη η Ευρωπαϊκή Δεξιά γι αυτό και έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Αν για παράδειγμα τούτη η μεγάλη Ευρωπαική Δεξιά στην Τουρκία πουλούν όπλα και στην Κύπρο πουλούν λόγια αντιλαμβάνεστε μας περιπαίζουν ψιλό γαζί!

Και θα καταλήξω, επειδή είναι ευρωεκλογές, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την Ευρώπη, έχουμε μια Ευρώπη που μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς και την ίδια ώρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη αυξάνουν την περιουσία τους κατά 6 εκατομμύρια ευρώ την ώρα!
Υπάρχει δίλημα, θέλουμε αυτές τις οικονομικές συνταγές ή υπάρχουν άλλες οικονομικές συνταγές;
Και αυτό το πράγμα, επαναλαμβάνω, μόνο η Αριστερά το λέει, γι αυτό και το δίλημα των εκλογών, τουλάχιστον για το κόσμο της Αριστεράς και της Προόδου, είναι πόσο ισχυρή θα είναι η Αριστερά στην Κύπρο.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!