Search
Close this search box.

Γιώργος Κωνσταντίνου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας ΑΚΕΛ: “Να ψηφίσουμε ανθρώπους που έχουν την προσωπικότητα, τις γνώσεις και το ήθος για να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

O Γιώργος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας και Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, επαναδιεκδικεί τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και με την ευκαιρία αυτή μίλησε στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Γιώργο, μετά από μια θητεία ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας επαναδιεκδικείς τη θέση σου αυτή. Γιατί;
Επειδή θεωρώ ότι είναι απόλυτα πετυχημένη η Δημαρχία Ανδρέα Βύρα, αλλά και το έργο που έχει επιτελέσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εργαστήκαμε όλοι με γνώμονα το καλό της πόλης, μακριά από κομματικά συμφέροντα και θέσαμε τον εαυτό μας κάτω από το καλό και το συμφέρον των δημοτών της πόλης μας και αυτό φάνηκε τα τελευταία επτάμιση χρόνια, αφού πετύχαμε στόχους και έργα και μάλιστα έργα για τα οποία η πόλη αγωνιζόταν χρόνια.
Τα έργα δείχνουν την επιτυχία του νυν Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς μεγάλα λόγια αφήσαμε τα έργα και τις δράσεις να μιλήσουν.

Η εμπειρία που απέκτησες αυτά τα επτάμιση χρόνια πιστεύεις πως θα βοηθήσει για ακόμη πιο επικοδομητικό έργο σε περίπτωση εκλογής σου για μια δεύτερη θητεία;
Αδιαμφισβήτητα. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να μιλώ για το “εγώ” αλλά για το “εμείς”, θα σας πω ότι η Δημοτική μας Ομάδα, του ΑΚΕΛ, θεωρείται πετυχημένη γιατί μέσα από σοβαρά θέματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Δήμος, αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης μας, η Δημοτική μας Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και έδωσε λύσεις και θέσεις με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, έτσι ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις που αφορούσαν την πόλη, αλλά και τους δημότες.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα πλέον έχουν εκσυγχρονιστεί. Η Λάρνακα μπαίνει σε μια άλλη τροχιά, γίνονται έργα τα οποία βοηθούν ευρύτερα την πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης σε πολλά επίπεδα και βοηθούν την πόλη με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί σε πολλαπλούς τομείς. Κυκλοφοριακό, χώροι πρασίνου, έργα κοινής οφελείας, κτλ. Και μη ξεχνάμε και τη μεγάλη επιτυχία του νυν Δημοτικού Συμβουλίου, την μετακίνηση των διυλιστηρίων και των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών.
Με την “ελευθέρωση” του παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις δεν θα κερδίσουν μόνο οι ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλά και η πόλη, αφού θα γίνουν και έργα κοινής οφελείας όπως είναι το θέατρο και επίσης οι νέες αναπτύξεις θα βοηθήσουν στο όραμα για τουριστική ανάπτυξη και πρόοδο.
Επειδή ήμουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν έγινε η μετακίνηση, όταν έγιναν τα σχέδια περιοχής, επειδή ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας (και αναφέρομαι σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο), θέλω να συνεχίσω μέσα από τη θέση μου ως Δημοτικός Σύμβουλος για να δω την υλοποίηση όσων ξεκινήσαμε.
Για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να νιώθω ότι προσφέρω στους συνδημότες μου μέσα από μια θέση την οποία μου έδωσαν με τη ψήφο τους.
Σημαντικό για μένα είναι και το γεγονός ότι κατάγομαι από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και χιλιάδες Αμμοχωστιανοί φιλοξενήθηκαν στη Λάρνακα. Αυτό με κάνει να αγαπώ διπλά αυτή τη πόλη, τη πόλη μας, η οποία αγκάλιασε και ενσωμάτισε πλήρως τους πρόσφυγες που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ.

Η ενοποίηση της Λάρνακας με Λιβάδια και Ορόκλινη πιστεύεις πως θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης;
Οποσδήποτε. Πιστεύω ότι ήταν μια πετυχημένη απόφαση η συμπλεγματοποίηση αυτή. Θα δούμε ότι η Λάρνακα θα μεγαλώσει και το παραλιακό της μέτωπο, η θάλασσα, αλλά και η τοποθεσία που βρίσκονται οι δύο κοινότητες είναι μοναδικές. Παράλληλα βλέπουμε ότι ήδη η Λάρνακα έχει μπει σε άλλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η ενοποίηση θα μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε ένα για το καλό όλων των κατοίκων. Λάρνακας, Λιβαδιών και Ορόκλινης.

Το δικό σου όραμα για τη Λάρνακα ποιο είναι;
Γιώτα μου, όταν μιλάμε πλέον για τη Λάρνακα αναφερόμαστε σε Λάρνακα, Λιβάδια και Ορόκλινη. Το όραμα μας δεν είναι μόνο για τη Λάρνακα πλέον, αλλά και για τα Λιβάδια και την Ορόκλινη. Ο νέος Δήμος οφείλει να δώσει κίνητρα και έργα έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε κόσμο να αποκτήσει θέσεις εργασίας και να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις για εργοδότηση. Πιστεύω πως ως Μητροπολιτικός Δήμος η Λάρνακα και με την ενσωμάτωση με Λιβάδια και Ορόκλινη θα μεγαλώσει και θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετό κόσμο για εργοδότηση, αλλά και για ανάπτυξη γενικοτερα.

Γιώργο να πούμε λίγα λόγια για σένα;

Από μικρός είχα την εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στα κοινά. Μεγάλωσα στα γήπεδα, η μεγάλη μου αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο. Όταν σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο το “υπηρέτησα” μέσα από διάφορες θέσεις μέσα στη Νέα Σαλαμίνα. Πέρσι εκλέγηκα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, σεμνά και ταπεινά συνεχίζουμε να κρατήσουμε το προσφυγικό μας Σωματείο γιατί γίνεται ένας αγώνας επιβίωσης μέσα από αρκετές δυσκολίες και μέσα σε ένα δύσκολο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αφού έχουν “πέσει”αρκετά εκατομμύρια σε άλλες ομάδες λόγω των επενδυτών. Η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει το δικό της αγώνα. Εγώ και οι συνεργάτες μου μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο καλούμαστε να επιτύχουμε να διατηρηθεί η Νέα Σαλαμίνα στη ζωή, να υπάρχει υγεία σε όλα τα επίπεδα και να αντιπροσωπεύει επάξια τα ιδανικά και τις αξίες που μας έδωσαν οι προγόνοι μας, οι Ιδρυτές της ομάδας.
Είμαι σύζυγος, πατέρας. Απουσιάζω αρκετές ώρες από το σπίτι γι αυτό και είναι πολύ σημαντική η στήριξη και κατανόηση που παίρνω από τη σύζυγο μου. Δεν είναι εύκολο να απουσιάσεις αρκετές ώρες και πολλές φορές μου λείπει η οικογένεια μου, αλλά από την άλλη είναι μια συνειδητή απόφαση το να προσφέρω στα κοινά. Αναμφισβήτητα χωρίς τη στήριξη και κατανόηση από την οικογένεια μου δεν θα μπορούσα να το κάνω. Τους ευχαριστώ γιατί είναι πάντα στο πλευρό μου και αποτελούν τη δύναμη μου.
Διαθέτω δύο επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στα Λιβάδια, εργοδοτούμε και αρκετό κόσμο, πολλοί από αυτούς είναι κάτοικοι Λιβαδιών. Η μία επιχείρηση ασχολείται με την βιομηχανία καφέ και η άλλη με την βιομηχανία καυσίμων. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος απέναντι στο προσωπικό αλλά και απέναντι στους πελάτες μας.
Είναι πολύ σημαντικό για μένα να στηρίζουμε όσο μπορούμε τις πιο ευάλωτες ομάδες και να προσφέρουμε όσο και ότι μπορούμε ο καθένας. Να είμαστε άνθρωποι της προσφοράς και της ανθρωπιάς. Είναι γεγονός πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει δύσκολες, ίσως να φταίει και η τεχνολογία σε κάποιο βαθμό, η αποξένωση με τα κινητά κτλ. Ο σεβασμός και η εκτίμηση στον κάθε συνάνθρωπο μας είναι χαρακτηστικά που θέλω να διατηρήσω και θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι αυτό, η εκτίμηση και η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια δυνατή συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκύπριο επίπεδο. Είναι σημαντικές εκλογές, έχουμε την εφαρμογή της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε τις Ευρωεκλογές, οι αποφάσεις μας στις κάλπες θα καθορίσουν το αύριο της πόλης, αλλά και της χώρας μας.
Να ψηφίσουμε ανθρώπους που έχουν την προσωπικότητα, τις γνώσεις και το ήθος για να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τελειώνω με το εξής: συνεργάστηκα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα για επτάμιση χρόνια και είδα την δύναμη, την πυγμή, την μεθοδικότητα και το ήθος του. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο Δήμαρχο για το καλό της πόλης μας και της Μεταρρύθμισης. Και όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Ανδρεάς Βύρας έχει πει σε συνέντευξη του στο SkalaTimes: “Δεν είναι ώρα για ρίσκα”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!