Search
Close this search box.

Ορίστε γιατί να ψηφίσεις, δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια, για κανένα μας!

Της Γιώτας Δημητρίου

Στην απάντηση γιατί να ψηφίσω, ή θα ψηφίσω με τυφλά μάτια το κόμμα, τον φίλο, τον συγγενή, στην στάση “είναι όλοι το ίδιο”, σε αυτές τις συνήθεις συμπεριφορές, έρχεται η δολοφονία των 57 ανθρώπων στα Τέμπη, έρχεται η ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης, έρχεται η ατιμωρησία, η οικονομική ανισότητα, η οικονομική εξαθλίωση, ο ρατσισμός, η αναξιοκρατία, ο νεοναζισμός και στέκονται δίπλα σου και σε κάνουν συνένοχο, γιατί όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι, γιατί όταν ψηφίζω τους ανίκανους ή αυτούς που συντηρούν ένα άδικο σύστημα, τότε το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί στα όσα σκοτεινά συντελούνται, είναι μεγάλο.

Σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε, που τα ΜΚΔ ξεγυμνώνουν τα ψέματα που με τόση μαεστρία μας σερβίρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, σε εποχές σαν αυτές που μια μάνα στην Ελλάδα γίνεται η δεύτερη Αγία Μάνα, μετά την Μάνα του Παύλου Φύσσα, το να παραμείνουμε απολιτίκ ή αδιάβαστοι δεν δικαιολογείται και ναι, ξανατονίζω, μας κάνει συνένοχους.

Να ξέρουμε τι πρεσβεύει το κόμμα που ακολουθώ, να ξέρω το ήθος και το παρελθόν και τις ικανότητες αυτού που θα ψηφίσω, να μπορώ να πω ότι εμπιστεύομαι το κόμμα και τον υποψήφιο που του δίνω δύναμη με τη ψήφο μου.

Να ξέρω τι γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο και σε τι μεταφράζεται η ψήφος μου. Δεν ξέρω πιο ξεκάθαρη απάντηση στο “είναι όλοι το ίδιο” από την τοποθέτηση του κ. Κουκουμά σε τηλεοπτικό πάνελ πριν λίγες ημέρες: “Τον Σεπτέμβρη που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Αριστερά κατέθεσε πρόταση για να επιβληθεί εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, την κατοχική δύναμη. Και η Ευρωπαϊκή Δεξιά, η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η Ευρωπαίκή ακροδεξιά την καταψήφισαν”.
“Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πλην της Αριστεράς, θέλουν να συνεχιστεί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας και του Ζελένσκι με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πληρώνει όλος ο κόσμος, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Άρα, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όταν θα ψηφίσει η ψήφος του θα πάει εκεί, θα μεταφραστεί σε αυτή την πολιτική”.
“Έχουμε μια Ευρώπη που μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς και την ίδια ώρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη αυξάνουν την περιουσία τους κατά 6 εκατομμύρια ευρώ την ώρα! Υπάρχει δίλημα, θέλουμε αυτές τις οικονομικές συνταγές ή υπάρχουν άλλες οικονομικές συνταγές; Και αυτό το πράγμα, επαναλαμβάνω, μόνο η Αριστερά το λέει, γι αυτό και το δίλημα των εκλογών, τουλάχιστον για το κόσμο της Αριστεράς και της Προόδου, είναι πόσο ισχυρή θα είναι η Αριστερά στην Κύπρο”.

Χωρίς φανατισμούς, ο καθένας από εμάς να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, να ξεκαθαρίσει σε ποια πλευρά της ιστορίας επιθυμεί να στέκεται και να στηρίξει αυτούς που συνάδουν με τις αρχές και τα ιδανικά του.
Αλλά όταν ψηφίζεις αυτούς που εγκρίνουν την πώληση όπλων στην Τουρκία, τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ωρύεσαι γιατί η ΕΕ δεν επέβαλε εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.
Όταν ψηφίζεις αυτούς που ενώνουν δυνάμεις για να παρουσιαστούν ως “σωτήρες της ΕΕ” αλλά ακολουθούν τακτικές (ακόμη και λεξιλόγιο και επιχειρήματα) Χίτλερ, τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς για δημοκρατία. (Ναι, ο νεοναζισμός δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία).

Σε αυτές τις εκλογές κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει “δεν ήξερα”.
Οι πληροφορίες και η γνώση δεν απαιτούν απαραίτητα την ακαδημαϊκή κατάρτιση, με μια σωστή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις τεκμηριωμένα όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις.

Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε σε ποια πλευρά της ιστορίας στεκόμαστε, σε τοπικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια, για κανένα μας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!