Search
Close this search box.

Χρίστος Χριστοδούλου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Αραδίππου: “Από τα μαθητικά μου χρόνια, και μέσω του προσκοπισμού, έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφορά και της ομαδικής δουλειάς”

Ο Χρίστος Χριστοδούλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αραδίππου με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, επιστήμονας οικονομολόγος, οικογενειαρχής, αλλά και άνθρωπος του πολιτισμού αφού εδώ και χρόνια συμμετέχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, δίνει συνέντευξη στο SkalaTimes, μιλά για την υποψηφιότητα του και μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του για το νέο Δήμο Αραδίππου και ανάμεσα σε άλλα τονίζει πως σε περίπτωση εκλογής του προτεραιότητα του θα είναι “η προσαρμογή και ευθυγράμμιση του νέου Δήμου με τις επιτάξεις της τοπικής μεταρρύθμισης, η οικονομική ευρωστία του Δήμου, η ενδυνάμωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ατζέντας, αλλά και η ψηφιακή μεταρρύθμιση”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να κατέβεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αραδίππου;
Η απόφαση μου ήταν συνειδητή και απορρέει πρώτον από την ανάγκη να συμβάλω σε μια συλλογική προσπάθεια με τις γνώσεις μου και εμπειρίες που έχω αποκομίσει μέσω της επαγγελματικής μου πορείας και δεύτερον από το γεγονός ότι ζω τα τελευταία 20 χρόνια στην Αραδίππου και θεωρώ ότι πρέπει και εγώ να βρω έναν τρόπο να προσφέρω στην κοινότητα μου.

Ποια πιστεύεις θα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα και προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει το νέο δημοτικό συμβούλιο Αραδίππου;
Η κυριότερη πρόκληση είναι σίγουρα η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η επερχόμενη μεταρρύθμιση της, και εξηγώ. Η έννοια της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβάλλει την οργάνωση της και την προσφορά υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής, π.χ. μορφολογία, κοινωνία, κουλτούρα κλπ. Ταυτόχρονα, η επερχόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης προσφέρεται για περαιτέρω ενίσχυση του νέου ενοποιημένου Δήμου Αραδίππου. Εκμεταλλευόμενοι την νέα δομή του δήμου μας, την θέση του αλλα και τις περιφερειακές υπηρεσίες, όπως το αεροδρόμιο Λάρνακας, για την δημιουργία ευκαιριών για  νέες επενδύσεις, επιχειρήσεις και θέσεων εργασίας, αλλά και για την ανάπτυξη του ίδιου του Δήμου και των προσφερόμενων υπηρεσιών, οδηγώντας στην ευημερία των δημοτών.

Ποιο το δικό σου όραμα για την Αραδίππου;
Μέσω της οικονομικής ευρωστίας και την εκμετάλλευση Ευρωπαικών κονδυλίων, να μπορούν να γίνουν περισσότερα έργα και υποδομές, η ανάπτυξη και δημιουργία  χώρων πρασίνου, αλλά και η διοργάνωση πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων.  Σημαντικός ο ρόλος και της τεχνολογίας, για την βελτίωση φυσικά  της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Μια σημαντική αρχή έχει γινει ήδη, αλλά η πλήρης και ολιστική ψηφιοποίηση είναι μονόδρομος, επιτρέποντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πως πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την Αραδίππου;
Η δημιουργία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα έχουν πλέον την ευθύνη να παρέχουν πολεοδομικές και άλλες σημαντικές υπηρεσίες, θα αποφορτίσει τον Δήμο από αυτά τα καθήκοντα. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να επικεντρωθεί σε διάφορα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και στην αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως επιδιόρθωση οδικού δικτύου, ανάπλαση χώρων, εργα για την προστασία του περιβάλλοντος και ψηφιακή μεταρρύθμιση, τα οποία θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής τους.

Μίλησε μας λίγο για σένα.
Κατάγομαι από την Λευκωσία και τα τελευταία 20 χρόνια ζω στην Αραδίππου, είμαι παντρεμένος και έχω 2 κόρες. Έχω σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με κατεύθυνση στις Διεθνή και Ευρωπαϊκές Σχέσεις. Εργάστηκα για 16 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου σε διάφορα τμήματα, και τα τελευταία 8 χρόνια είμαι στέλεχος σε εταιρεία πληροφορικής στο τμήμα προώθησης προϊόντων τεχνολογίας.

Γιατί να επιλέξει κάποιος να σε ψηφίσει εσένα;
Διαθέτω γνώσεις σε διάφορα ζητήματα περιλαμβανομένων οικονομίας, τεχνολογίας, και πολιτικής, ενώ μέσω της εργασιακής εμπειρίας μου έχω αποκτήσει την τεχνογνωσία αλλά και τις αναλυτικές δεξιότητες ώστε να χειρίζομαι διάφορες καταστάσεις και προβλήματα και να βρίσκω λύσεις. Από τα μαθητικά μου χρόνια, και μέσω του προσκοπισμού, έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφορά και της ομαδικής δουλειάς, αλλά και άλλες χρήσιμες γνώσεις. Τα τελευταία 18 χρόνια είμαι μέλος σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, με τις οποίες έχω συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις υπηρετώντας διάφορα θεατρικά ήδη.

Τι θα ήθελες να δεις στον Δήμο Αραδίππου;
Μια ενιαία και ολιστική ανάπτυξη για όλο το Δήμο Αραδίππου μετά και την συνένωση του με τα Κελλιά και τους Τρούλλους, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν την ανάγκη για προσφορά υπηρεσιών σε μεγαλύτερο αριθμό δημοτών και την ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ποια θέματα θα έχουν προτεραιότητα στη δική σου ατζέντα αν εκλεγείς;
Σίγουρα η προσαρμογή και ευθυγράμμιση του νέου Δήμου με τις επιτάξεις της τοπικής μεταρρύθμισης, η οικονομική ευρωστία του Δήμου, η ενδυνάμωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ατζέντας, αλλά και η ψηφιακή μεταρρύθμιση

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας;
Με τα εφόδια που διαθέτω, τις εμπειρίες και γνώσεις μου, μπορώ και εγώ να συμβάλω στην συλλογική προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση του νέου ενοποιημένου Δήμου Αραδίππου, εκμεταλλευόμενοι την νέα δομή του δήμου μας αλλά και την ολιστική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την ίδια ώρα μπορώ να εισηγηθώ και δικές μου προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας μέσω της ανάπτυξη/βελτίωσης των υφιστάμενων αλλά και την εισαγωγή νέων/καινοτόμων υπηρεσιών και της ψηφιοποίησης με τη χρήση και εφαρμογή της τεχνολογίας. Εάν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, σίγουρα προτεραιότητα μου θα είναι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Ευχαριστώ την τοπική επιτροπή ΔΗΣΥ Αραδίππου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και την τιμή να με συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και του φίλους μου για την υποστήριξη και συμπαράσταση τους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!