Search
Close this search box.

Η νέα χορευτική παράσταση της Εύης Σουρή είναι ιδιαίτερη με ένα βαθιά συγκινητικό μήνυμα

Το Σάββατο 8 Ιουνίου η Σχολή Ρωσικού Μπαλέτου της Εύης Σουρή στη Λάρνακα, ανεβάζει δύο παραστάσεις του έργου “The Sacred Fountain of Wishes” στις 15:00 και 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης Γεώργιος Λυκούργος.

Αυτή η χορευτική παράσταση της Σχολής Ρωσικού Μπαλέτου της συνδημότισσας μας Εύης Σουρή έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, αλλά και μήνυμα.
Δεν είναι μια παράσταση σας όλες τις άλλες, αφού η γνωστή Εύη Σουρή κάνει μια βουτιά στις δικές της ρίζες και αφιερώνει αυτή την παράσταση στον Ινδό πατέρα της, που είναι απόγονος του Sher Shah Suri, ο οποίος ήταν πρώην σουλτάνος της αυτοκρατορίας Σουρ.

Σε δηλώσεις της στο SkalaTimes η Εύη Σουρή είπε:

“Το ρεπερτόριο τα έργα του κλασικού μπαλέτου είναι σε όλους λίγο πολύ γνωστά και τα αγαπάμε. Για αυτή την παρασταση εγινε έρευνα και ανατρέξαμε μουσικά και χορογραφικα στο κλασικό έργο μπαλετου La Bayadere που διαδραματίζεται στις Ινδίες.
Επίσης οι πρωταγωνίστριες της παραστασης χορεύουν αυτούσια variations από αυτό το εργο. Πιστευουμε όμως ότι οι καινούριες ιστορίες και τα δικά σενάρια προσθέτουμε ένα λιθαράκι στην τέχνη αυτή, έχουμε φωνή.Είναι η προσφορά μας πίσω σε αυτή την τέχνη.
Στην ιστορία μας οι 3 πριγκίπισσες κόρες του βασιλιά Briana, Raj και Ruby κάνουν τις ευχές στο συντριβάνι των ευχών ενός αρχαίου ναού για να ευχαριστήσουν τον πατέρα τους τον βασιλιά στα γενέθλια του.
Αυτή η παρασταση όμως είναι αφιερωμένη στον πατέρα μου Salam Suri, ινδικής καταγωγής, απόγονος του Sher Shah Suri έκανε τους δικούς του αγώνες να δημιουργησει την οικογένεια του εδώ στην Κύπρο, αφού παντρεύτηκε την μητέρα μου Ανδριανή”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!