Search
Close this search box.

Γιαννος Γρηγορίου: “Συνολικά, το όραμά μου για τη Λάρνακα είναι να γίνει μια πόλη πρότυπο, που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, ευκαιρίες ανάπτυξης και ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της”

Ο Γιάννος Γρηγορίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δημοτικό Διαμέρισμα Λάρνακας,
Δήμο Λάρνακας, δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο SkalaTimes λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

SkalaTimes

Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να κατέβεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας;
Η απόφασή μου να υποβάλω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας στηρίχθηκε κυρίως στην αγάπη μου για την Λάρνακα. Ζω στη πόλη μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την αγαπώ πολύ. Η Λάρνακα μου έχει δώσει πολλά στη ζωή μου και θέλω να επιστρέψω κάτι πίσω μέσω της δράσης μου στα κοινά και ευελπιστώ και μέσω του δημοτικού συμβουλίου. Αισθάνομαι την υποχρέωση να συμβάλλω στην βελτίωση της κοινότητας στην οποία ζω και εργάζομαι. Η δημοτική πολιτική παίζει ζωτικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, και θέλω να είμαι μέρος αυτής της βελτίωσης.
Η επαγγελματική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια και η εμπειρία μου σε διάφορους κοινωνικούς οργανισμούς μου έχουν δώσει τη γνώση και τις δεξιότητες που θα με βοηθήσουν να εργαστώ αποτελεσματικά ως δημοτικός σύμβουλος. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζονται βελτίωση στη Λάρνακα και ότι μπορώ να συμβάλλω στην αντιμετώπισή τους μέσω της συμμετοχής μου στο δημοτικό συμβούλιο.
Είμαι μεγάλη τιμή για μένα που το ΑΚΕΛ αναγνώρισε αυτές τις ικανότητες μου και με προτείνει στο ψηφοδέλτιο του.

Μίλησε μας λίγο για σένα να σε γνωρίσει ο κόσμος;
Φυσικά, ευχαρίστως να μοιραστώ λίγα περισσότερα για εμένα. Ονομάζομαι Γιάννος Γρηγορίου και είμαι 56 ετών. Γεννήθηκα στην Αμμόχωστο, αλλά ζω στη Λάρνακα από το 1974. Είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά. Είμαι απόφοιτος του Τεχνικού Πανεπιστημίου Βουδαπέστης στην Ηλεκτρονική Μηχανική και με μεταπτυχιακό στην Μηχανική Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιου Κύπρου. Επίσης κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εργάστηκα στην Cyta από το 1998 μέχρι και τον Απρίλιο του 2024 όπου και αφυπηρέτησα εθελούσια. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας απέκτησα εκτεταμένη
εμπειρία δουλεύοντας σε διάφορα τεχνικά και εμπορικά τμήματα του οργανισμού και κατέχοντας θέσεις όπως προϊστάμενος Λάρνακας-Αμμοχώστου στη Λειτουργία και Συντήρηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και Υπεύθυνος Λειτουργός Επιχειρησιακής Συνέχειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη διοίκηση, τη διαχείριση κινδύνων και την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως επίσης στην διαχείριση έργων και δημόσιων προσφορών. Επιπλέον, συμμετείχα ως εσωτερικός επιθεωρητής στο σύστημα ποιότητας ISO στην Cyta, προσφέροντας τις γνώσεις μου για τη βελτίωση των εργασιακών διαδικασιών και την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών. Είμαι πιστοποιημένος σε θέματα διαχείρισης κινδύνων και επιχειρησιακής συνέχειας, στη διαχείριση έργων και σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Είμαι επίσης πρόεδρος του Κυπριακού Σωματείου Διαχείρισης Έργων και μέλος του ΕΤΕΚ.

Ποια ήταν η εμπλοκή σου με τα κοινά μέχρι σήμερα;
Η εμπλοκή μου με τα κοινά ήταν πολυσχιδής και πολυεπίπεδη, καλύπτοντας διάφορους τομείς και οργανώσεις. Από τα νεανικά μου χρόνια, είχα το πάθος να συμμετέχω σε δραστηριότητες που συνέβαλαν στη βελτίωση της κοινωνίας και του κοινωνικού περιβάλλοντος. Από τα φοιτητικά μου χρόνια, ήμουν ενεργό μέλος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ουγγαρίας όπου και συμμετείχα σε πολλές δραστηριότητες και προγράμματα που στόχευαν στην προώθηση του πολιτισμού και της κοινότητας των φοιτητών. Μετέπειτα, ως ενεργό και ιδρυτικό μέλος της Συντεχνίας Επιστημονικού προσωπικού ΑΤΗΚ προωθούσαμε τα συμφέροντα του επιστημονικού προσωπικού και εργαζόμασταν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Στο τομέα του αθλητισμού ασχολούμαι εθελοντικά με την ιστιοπλοΐα όπου τα τελευταία 10 χρόνια είμαι Γραμματέας του Παγκύπριου Ομίλου Ναυσιπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Με τη δράση μου συμβάλω στην προώθηση και ανάπτυξη του ιστιοπλοϊκού αθλητισμού αλλά και άλλων
ναυταθλημάτων στην Κύπρο.
Συνολικά, η εμπλοκή μου θα έλεγα με τα κοινά εκφράζεται μέσω διαφόρων δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ευημερίας, της ποιότητας ζωής και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και του αθλητισμού.

Τι θα ήθελες να δεις στο Δήμο Λάρνακας;
Ως κάτοικος της Λάρνακας, έχω ορισμένες ιδέες και προτάσεις για το τι θα ήθελα να δω στον Δήμο μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Έχουν γίνει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά πάντα υπάρχει ακόμη χώρος για βελτιώσεις.
Θα ήθελα να δω και άλλες επενδύσεις στις υποδομές της πόλης, όπως οδοποιία, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, καθώς και βελτίωση στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων. Με την χρήση της τεχνολογίας μπορούμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία έξυπνων και ασφαλών διαβάσεων πεζών, και να δώσουμε περισσότερη έμφαση στη προσβασιμότητα στα άτομα της πόλης μας που το έχουν ανάγκη όπως άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ.
Να δοθούν ή να βρεθούν κίνητρα και προγράμματα για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας όπου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Προώθηση του τουρισμού και ανάπτυξη στρατηγικών για την προώθηση της Λάρνακας ως
τουριστικού προορισμού, με έμφαση στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της πόλης
μας.
Η Λάρνακα ως μια παράλια πόλη μπορεί να προωθήσει τη γαλάζια οικονομία μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και πολιτικών που θα ενισχύσουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες και την αειφόρο χρήση των θαλάσσιων πόρων.
Επιπλέον, πρέπει να προχωρήσουμε στην ψηφιακή εποχή και να φτιάξουμε την πόλη μας ως πρότυπο έξυπνης πόλης στην Κύπρο. Με την προώθηση της ψηφιοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και σε επενδύσεις υποδομών ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη εποχή της έξυπνης πόλης.
Αυτές οι προτάσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση της Λάρνακας σε μια σύγχρονη, φιλική και βιώσιμη πόλη, που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της και θα αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και επενδυτές.

Πώς κρίνεις τη θητεία Ανδρέα Βύρα;
Πιστεύω ότι η θητεία του Ανδρέα Βύρα ως Δημάρχου Λάρνακας ήταν πολύ θετική και αντιμετώπισε τις προκλήσεις που είχαμε ως πόλη πολύ αποτελεσματικά.
Υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές της πόλης, όπως η ανακαίνιση και κατασκευή νέων δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς και η ενίσχυση των δημόσιων χώρων με νέες πλατείες και πάρκα.
Ο Δήμος Λάρνακας διοργάνωσε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις που προώθησαν την τοπική κουλτούρα και ενίσχυσαν την κοινωνική συνοχή. Σημαντικό είναι και το εγχείρημα για την ανακήρυξη της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2030 με το Λάρνακα 2030.
Είδαμε επίσης αρκετές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, όπως προγράμματα ανακύκλωσης και δράσεις για την προστασία των παραλιών μας όπως επίσης και δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
Ίσως όμως το πιο σημαντικό που κατάφερε ο Ανδρέας Βύρας να φέρει στην πόλη μας είναι η Διαφάνεια και η συμμετοχή όλων στις δράσεις του δήμου. Είδαμε πολλές και σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση της διαφάνειας στη διακυβέρνηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των συμπολιτών μας στις δημοτικές αποφάσεις.
Συνολικά θα χαρακτήριζα τη θητεία του Ανδρέα Βύρα ως δήμαρχου της πόλης μας πολύ πετυχημένη. Υπήρξε σαφής πρόοδος σε όλους τους τομείς, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκαν
πεδία όπου χρειάζεται περαιτέρω εργασία και βελτίωση.
Η Λάρνακα έχει ένα πετυχημένο δήμαρχο και δεν χρειάζονται πειράματα. Στις 9 Ιουνίου η
Λάρνακα ψηφίζει πάλι Βύρα!

Ποιο το δικό σου όραμα για τη Λάρνακα;
Το δικό μου όραμα για τη Λάρνακα είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που θα συνδυάζει
την παράδοση με τη σύγχρονη ανάπτυξη, προσφέροντας υψηλή ποιότητα ζωής. Θέλω μια
πόλη πράσινη και βιώσιμη, με υποδομές που να κάνουν την πόλη μας προσβάσιμη και φιλική προς όλους. Με σχέδια για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξη.
Πολύ σημαντικό είναι η προώθηση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Συνολικά, το όραμά μου για τη Λάρνακα είναι να γίνει μια πόλη πρότυπο, που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, ευκαιρίες ανάπτυξης και ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Πιστεύεις πως η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει τη Λάρνακα; Γιατί;
Ναι, πιστεύω ότι η μεταρρύθμιση μπορεί να βοηθήσει τη Λάρνακα, εφόσον υλοποιηθεί σωστά. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η μεταρρύθμιση μπορεί να είναι ωφέλιμη για την πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι η αποδοτικότερη διαχείριση πόρων. Με τη μεταρρύθμιση, η κατανομή των πόρων μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας ότι οι οικονομικοί και φυσικοί πόροι χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με τις κατάλληλες πολιτικές και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, η μεταρρύθμιση μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για τη θετική αλλαγή και την ανάπτυξη της Λάρνακας. Φυσικά, αν εντοπιστούν προβλήματα στην υλοποίηση της, η Βουλή ως το πλέον αρμόδιο σώμα μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς μπορεί να βελτιώσει τα στοιχεία της που δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ποια θεωρείς ως τα βασικότερα θέματα που θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα
του νέου δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας;
Τα βασικότερα θέματα που πιστεύω πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του νέου δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας, χωρίς φυσικά να εννοούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα, είναι
τα εξής:
 Προώθηση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και ενημέρωση των πολιτών για
τα δημοτικά θέματα.
 Εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης.
 Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ειδικά το εμπορικό κέντρο της πόλης.
 Βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων.
 Δημιουργία νέων χώρων πράσινου και πάρκων και φυσικά η συντήρηση τους.
 Ανάπτυξη προγραμμάτων για την υποστήριξη των νέων, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίες.
 Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
της πόλης.

Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;
Είναι σημαντικό για τους συμπολίτες μου να γνωρίζουν γιατί θα πρέπει να με εμπιστευτούν
με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι έχω την εμπειρία και τις γνώσεις για να βοηθήσω αποτελεσματικά την πόλη μας με τις δράσεις μου. Έχω ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια και συνεχίζω να συμμετέχω σε οργανισμούς που προάγουν το κοινό καλό. Αυτή η δέσμευση δείχνει την αποφασιστικότητά μου να προσφέρω στην κοινωνία. Πιστεύω στη
διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημοτικές αρχές. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους τους ενδιαφερόμενους για να βελτιώσουμε τη ζωή
στην πόλη μας. Η ψήφος σας είναι μια επένδυση στο μέλλον της Λάρνακας. Υπόσχομαι να
δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να συμβάλω στην ανάπτυξη
και την ευημερία της πόλης μας.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας δημοτικός σύμβουλος;
Ένας δημοτικός σύμβουλος πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεξιότητες για να μπορεί να εκπληρώσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και της πόλης μας.
Ως πρώτο χαρακτηριστικό βασικό για μένα είναι η ακεραιότητα και ηθική. Πρέπει να είναι έντιμος, ηθικός και να ενεργεί με διαφάνεια. Η συνεργασία με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, φορείς και την κοινωνία είναι επίσης ουσιώδης. Πρέπει να είναι ομαδικός
παίκτης που να μπορεί να εργάζεται προς έναν κοινό στόχο. Να διαθέτει γνώσεις και
εμπειρία σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση έργων, την οικονομία και την κοινωνική
πολιτική και να είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις για τα προβλήματα της
πόλης μας.

Ποια Λάρνακα θα ήθελες να παραδώσεις στα παιδιά σου;
Η Λάρνακα που θα ήθελα να παραδώσω στα παιδιά μου είναι μια πόλη που συνδυάζει την
παράδοση με την καινοτομία, προσφέροντας μια υψηλή ποιότητα ζωής για όλους τους
κατοίκους της. Η Λάρνακα που οραματίζομαι είναι μια πόλη που προοδεύει με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την κουλτούρα της, ενώ προσφέρει ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους της. Μια πόλη που είναι πραγματικά φιλική προς τις οικογένειες και προετοιμασμένη για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Η Λάρνακα είναι ο τόπος που μεγάλωσα, αγαπώ και σέβομαι. Υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά για το κοινό μας καλό. Η προτεραιότητά μου είναι να ακούσω τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των συμπολιτών μας και να δράσω με αποφασιστικότητα και αφοσίωση για να τις εκπληρώσω. Θα εργαστώ για μια Λάρνακα που θα είναι ασφαλής, καινοτόμα, πράσινη και ευημερούσα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!