Search
Close this search box.

Καμιά χαμένη ψήφος, καμιά χαμένη ψήφος για την επιστροφή!

Γράφει ο Χριστόφορος Λάρκου
Νομικός – Διεθνές Δίκαιο,
νυν και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου
με το ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στις 9 Ιούνιου 2024 εμείς οι Αμμοχωστιανοί όπως και οι υπόλοιποι Κύπριοι πολίτες καλούμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε μεταξύ άλλων (ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχο και δημοτικά συμβούλια) για τον Δήμο Αμμοχώστου.
Πενήντα χρόνια μακριά από την πόλη μας, και είναι προφανές ότι για ‘μας δεν είναι απλά εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η μαζική μας προσέλευση στις κάλπες δίνει ξεκάθαρα μήνυμα ότι η νοσταλγία και ο πόθος της επιστροφής παραμένουν ισχυροί. Η μαζική μας προσέλευση στις κάλπες απαντά σε αυτούς που ανάφεραν ότι η πόλη της Αμμοχώστου είναι «πέντε γειτονίες».
Η μαζική προσέλευση στις κάλπες δίνει ηχηρό μήνυμα και εντός και εκτός Κύπρου ότι είμαστε ακόμη εδώ, ότι επιθυμούμε διακαώς την επιστροφή στη πόλη μας και ότι νοιώθουμε και είμαστε Αμμοχωστιανοί.
Τα τελευταία χρόνια δηλαδή από το 2017 μέχρι σήμερα, δυστυχώς είδαμε την κυβέρνηση του τόπου μας δηλαδή την κυβέρνηση Αναστασιάδη και του «άξιου» συνεχιστή του, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και νυν προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, να απεμπολούν κάθε ευκαιρία για λύση και επιστροφή στην πόλη μας και στα υπόλοιπα κατεχόμενα χωριά και πόλεις μας, και με τα δεκανίκια του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ακροδεξιού Ε.ΛΑ.Μ. να ψηλώνουν ακόμη πιο ψηλά τον τοίχο της διχοτόμησης. Δυστυχώς ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Ε.ΛΑ.Μ., των οποίων οι φυσικοί και πολιτικοί πρόγονοι ήταν οι αίτιοι να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία με το πραξικόπημα και να ακολουθήσει η
βάρβαρη Τούρκικη Εισβολή το 1974, με αποτέλεσμα να χάσουμε την πόλη μας αλλά και την μισή Κύπρο, διεκδικούν και την Δημαρχεία και θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία διεκδικεί Δημαρχία με υποψήφιο τον Δρ. Σίμο Ιωάννου και με δικό του συνδυασμό για το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δρ. Σίμος Ιωάννου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ παρόλο που δεν έχουν την εκτελεστική εξουσία έκαναν τα πάντα για να φέρουν τις δυο πλευρές πιο κοντά και για να διαφωτίσουν στην Κύπρο και εξωτερικό για το θέμα της Αμμοχώστου με διασκέψεις, επισκέψεις σε πρεσβείες και σε κοινοβούλια του εξωτερικού ακόμη και στα Ηνωμένα Έθνη και με άλλες δράσεις, προσπάθησαν να ραγίσουν τον τοίχο της διχοτόμησης αλλά και να κρατήσουν το κοινωνικό ιστό της πόλης, με φάρο πάντα τους προηγούμενους αριστερούς δήμαρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της αριστεράς
στην πόλης μας, που είχαν καταστήσει την Αμμόχωστο, το διαμάντι της μεσογείου, πόλη-προοδευτική, με ανάπτυξη, με αθλητισμό και γενικά πολιτισμό και παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Στις 9 Ιουνίου 2024 απαντούμε στους εχθρούς της λύσης και τους υπερασπιστές της διχοτόμησης και ψηφίζουμε μαζικά τον Δρ. Σίμο Ιωάννου και τον συνδυασμό ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία. Όσο πιο ψηλά θα είναι τα ποσοστά του Δρ. Σίμου Ιωάννου και του συνδυασμού του ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία για το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο πιο ηχηρό θα είναι το πολιτικό μήνυμα για επιστροφή στην πόλη μας.
Καμιά χαμένη ψήφος, καμιά χαμένη ψήφος για την επιστροφή !

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!