Search
Close this search box.

Το Volt ζητά εξηγήσεις για τις συνεχιζόμενες παρανομίες στον ποταμό Κούρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ VOLT

Ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τιμάται σήμερα η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, το δικό μας κράτος και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο με την εκτροπή του νερού από τον ποταμό του Κούρη προς όφελος ιδιωτικού ιχθυοτροφείου που λειτουργεί παράνομα στην περιοχή. Έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους πολίτες γιατί δεν έχουν μέχρι σήμερα αρθεί οι παρανομίες που εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία.Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του Volt, Μακάριο Δρουσιώτης και μέλη της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου, η κατάσταση παραμένει ως έχει, με τις ευθύνες και τις ενδείξεις για συγκάλυψη να βοούν.Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε εντοπίσει μια σειρά από παρανομίες, σε διάφορα επίπεδα, οι οποίες δεν έχουν αρθεί μέχρι σήμερα, δημιουργώντας εύλογες υποψίες στους πολίτες ως προς το ενδεχόμενο να επιχειρείται κουκούλωμα της υπόθεσης.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, που επισκέφθηκε πρόσφατα ξανά την περιοχή, κατέγραψε σε βίντεο τη συνέχιση των παρανομιών ωσάν να μην έχει γίνει ποτέ καμία καταγγελία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το κράτος είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά προς την άρση των παρανομιών και αποκατάσταση της νομιμότητας.Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον. Η στάθμη του υδατοφράκτη Σαϊττά κατεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα είναι άδειο. Με τη φετινή ξηρασία λόγω ανομβρίας ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι αυξημένος. Τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού η μοναδική προσβάσιμη δεξαμενή νερού στη νότια πλαγιά του Τροόδους δεν θα έχει νερό.Καλούμε τις κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις εξόφθαλμες παρανομίες και να λάβουν άμεσα μέτρα για αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή, αλλά και τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει τάχιστα με την εξέταση των ποινικών ευθυνών που φαίνεται να προκύπτουν και την απόδοση δικαιοσύνης.

Σημειώνουμε ακόμα ότι η Βουλεύτρια και Συμπρόεδρος του Volt, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ενέγραψε το θέμα στην Βουλή, για να λάβει την επιβεβαίωση από το ΤΑΥ και το Τμήμα Πολεοδομίας ότι οι παρεμβάσεις είναι παράνομες. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!